
A 7 legjobb curry a húsostól a vegánig: a kedvenceinket mutatjuk

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje
A curry lehet nagyon egyszerű, de bonyolult is, húsos és akár vegán is. Bárhogy is készíted, aromás fűszereivel és krémes szaftjával biztos rabul ejt majd. Elhoztuk a kedvenceinket inspirációnak.
A curry minden formában remek, hiszen a melengető fűszerek és az illatos szósz bármilyen alapot képes feldobni. Az alábbiakban elhoztuk a kedvenceinket, így te is kiválaszthatod azt az összeállítást, ami neked a legszimpatikusabb.
Japán curry
Ez a japán curry olyan egyszerű, könnyen beszerezhető zöldségeket használ, mint a sárgarépa vagy a krumpli, és a fűszerezése sem tolakodó. Jó választás abban az esetben, ha még csak most ismerkedsz az ázsiai ízekkel, vagy nem szereted a túlzottan csípős ételeket.

Szaftos curry csicseriborsóval
Ebben a húsmentes változatban a csicseriborsó biztosítja a szükséges fehérjemennyiséget, és az előző, japán verziótól eltérően egy indiai, pontosabban hindusztáni fűszerkeverék adja meg az alapízeket. A legtöbb indiai curryhez hasonlóan nem használ kókusztejet, a szósz krémességéről a paradicsom gondoskodik.

Marhahúsos curry
Jó hír a húsimádóknak, hogy a curry marhahússal is isteni. A hús lassú tűzön vajpuhára fő benne, közben pedig átveszi a fűszerek és a szósz ízét. A „vindaloo” különlegessége, hogy ecettel készül, amitől picit fanyar lesz az összhatás.

Zöldséges curry
Ezt a zöldséges curryt akár szivárványcurrynek is nevezhetnénk, annyira sokféle színes zöldség alkotja. A sok kókusztejjel és piros currypasztával készülő alapot szinte bármivel feldobhatod, és ha nagyon ragaszkodsz a húshoz, akkor csirkével, marhával vagy akár garnélával is készítheted.

Sütőtökös curry
A sütőtökös curry egy igazi bekuckózós fogás, nincs is jobb nála a hűvösebb napokon. Az alapja a sütőben krémesre sült, mézédes sütőtök, mindezt pedig csicseriborsó teszi még gazdagabbá. A recept abban is segít, hogy a fűszeres alapot magad állítsd össze, így egy igazán intenzív aromájú ételt kaphatsz.

Fűszeres csirkecurry
Ez a csirkés curry sűrű szafttal készül, amit élvezet lesz házi készítésű lepénykenyérrel tunkolni. Az alap egyszerű, amit kedvedre gazdagíthatsz további zöldségekkel: a karfiol, a cukkini és a tök is jól áll majd neki.

Egyszerű lencsecurry
Ha a zöldséges változatok megszállottja vagy, akkor ezt a lencsével készült curryt se hagyd ki. A lencse kiváló fehérjeforrás, így zöldséges fogásokban remekül pótolhatod vele a húst. Egyszerű változatot mutatunk, amely akár egy hétköznap estébe is belefér.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors