
Így készíts ehető karácsonyfadíszt: ajándékként is megállja a helyét

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd
Ehető karácsonyfadísz, ami szép és mellé finom is? Bizony, lehetséges! Videóban mutatjuk, hogyan készítsd.
Az ehető karácsonyi dekoráció ötlete nem újdonság, gondoljunk csak a mézeskalácsból készült meseházakra vagy a szintén mézeskalácsból készült adventi koszorúkra.
És ahogy a fentieket, úgy a karácsonyfadíszeket is könnyen elkészítheted ehető alapanyagból, és még csak kompromisszumot sem kell kötnöd! Ugyanolyan mutatós, mint egy boltban vásárolt dekoráció, de annál sokkal finomabb. És még kreatív gasztroajándék is lehet belőle!
Az alábbi videóban lépésről lépésre követheted az elkészítés folyamatát. Az alap egy narancsos ízesítésű vajas tészta (a videó leírásában megtalálod a hozzávalók pontos mennyiségét), amelyet tetszés szerint akár mézeskaláccsal is helyettesíthetsz. A csillagok közepére pedig szórj összetört cukorkát: az a hő hatására megolvad, és kis ablakok keletkeznek belőle.
Reméljük, neked is legalább annyira tetszik az ehető karácsonyfadísz ötlete, mint nekünk! Ha pedig elkészíted, és feltöltöd Instagramra, akkor jelölj meg minket a képeden a @sobors taggel vagy a #sobors hashtaggel!
Fotó: Getty Images