Így készíts ehető karácsonyfadíszt: ajándékként is megállja a helyét
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ehető karácsonyfadísz, ami szép és mellé finom is? Bizony, lehetséges! Videóban mutatjuk, hogyan készítsd.
Az ehető karácsonyi dekoráció ötlete nem újdonság, gondoljunk csak a mézeskalácsból készült meseházakra vagy a szintén mézeskalácsból készült adventi koszorúkra.
És ahogy a fentieket, úgy a karácsonyfadíszeket is könnyen elkészítheted ehető alapanyagból, és még csak kompromisszumot sem kell kötnöd! Ugyanolyan mutatós, mint egy boltban vásárolt dekoráció, de annál sokkal finomabb. És még kreatív gasztroajándék is lehet belőle!
Az alábbi videóban lépésről lépésre követheted az elkészítés folyamatát. Az alap egy narancsos ízesítésű vajas tészta (a videó leírásában megtalálod a hozzávalók pontos mennyiségét), amelyet tetszés szerint akár mézeskaláccsal is helyettesíthetsz. A csillagok közepére pedig szórj összetört cukorkát: az a hő hatására megolvad, és kis ablakok keletkeznek belőle.
Reméljük, neked is legalább annyira tetszik az ehető karácsonyfadísz ötlete, mint nekünk! Ha pedig elkészíted, és feltöltöd Instagramra, akkor jelölj meg minket a képeden a @sobors taggel vagy a #sobors hashtaggel!
Fotó: Getty Images