
Így készíts ehető karácsonyfadíszt: ajándékként is megállja a helyét

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Ehető karácsonyfadísz, ami szép és mellé finom is? Bizony, lehetséges! Videóban mutatjuk, hogyan készítsd.
Az ehető karácsonyi dekoráció ötlete nem újdonság, gondoljunk csak a mézeskalácsból készült meseházakra vagy a szintén mézeskalácsból készült adventi koszorúkra.
És ahogy a fentieket, úgy a karácsonyfadíszeket is könnyen elkészítheted ehető alapanyagból, és még csak kompromisszumot sem kell kötnöd! Ugyanolyan mutatós, mint egy boltban vásárolt dekoráció, de annál sokkal finomabb. És még kreatív gasztroajándék is lehet belőle!
Az alábbi videóban lépésről lépésre követheted az elkészítés folyamatát. Az alap egy narancsos ízesítésű vajas tészta (a videó leírásában megtalálod a hozzávalók pontos mennyiségét), amelyet tetszés szerint akár mézeskaláccsal is helyettesíthetsz. A csillagok közepére pedig szórj összetört cukorkát: az a hő hatására megolvad, és kis ablakok keletkeznek belőle.
Reméljük, neked is legalább annyira tetszik az ehető karácsonyfadísz ötlete, mint nekünk! Ha pedig elkészíted, és feltöltöd Instagramra, akkor jelölj meg minket a képeden a @sobors taggel vagy a #sobors hashtaggel!
Fotó: Getty Images