Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat

44
Nyomtatás
Csirkés egytál borsóval és répával ct
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szaftos fogásból érdemes nagyobb adagot készíteni, mivel másnap is ugyanolyan finom, mintha frissen készült volna.

A csirkés egytál igazi tunkolós fogás, jólesik ropogós kenyérrel és savanyúsággal fogyasztva. Sőt, ha szeretnéd, rizst, krumplit vagy tésztát is kínálhatsz mellé, így még bőségesebb étel kerül az asztalra.

Mivel lehet még izgalmasabbá varázsolni?

Az étel fűszerezésével bátran lehet játszani. Mehet bele csípős paprikakrém, amelytől kellemesen pikáns lesz a fogás. Friss paprikát is vághatsz bele, vagy borsó helyett zöldbabot is használhatsz. Ha utóbbival próbálnád ki, akkor oregánó helyett tárkonnyal fűszerezd, úgy még ízletesebb!

Csirkés egytál borsóval és répával

csirkes-egytal

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • olaj (opcionális) szükség szerint
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • 200 g borsó
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A húst és a megtisztított sárgarépát vágjuk fel tetszőlegesen. 

A megtisztított hagymát vágjuk finomra.

A szalonnát kockázzuk apróra, majd a saját zsírján kezdjük el lepirítani. (Ha szükséges, kevés olaj mehet alá.) Körülbelül 5 perc múlva adjuk hozzá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük 4-5 percig. Ezután az előkészített húst is adjuk hozzá, és pirítsuk fehéredésig. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, sót, borsot, oregánót, fokhagymát, sárgarépát, borsót és a vizet.

Az ételt főzzük 30-35 percig, amíg a hús és a sárgarépa is megpuhul, az elfőtt folyadékot pedig szükség szerint pótoljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon