Így készül a legfinomabb brassói: a hús szalonnával pirul
A bőséges egytálétel a magyar konyha egyik nagy kedvence, melyet sertéshús helyett szárnyasból is elkészíthetsz.
A csirkés egytál igazi tunkolós fogás, jólesik ropogós kenyérrel és savanyúsággal fogyasztva. Sőt, ha szeretnéd, rizst, krumplit vagy tésztát is kínálhatsz mellé, így még bőségesebb étel kerül az asztalra.
Az étel fűszerezésével bátran lehet játszani. Mehet bele csípős paprikakrém, amelytől kellemesen pikáns lesz a fogás. Friss paprikát is vághatsz bele, vagy borsó helyett zöldbabot is használhatsz. Ha utóbbival próbálnád ki, akkor oregánó helyett tárkonnyal fűszerezd, úgy még ízletesebb!
A húst és a megtisztított sárgarépát vágjuk fel tetszőlegesen.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra.
A szalonnát kockázzuk apróra, majd a saját zsírján kezdjük el lepirítani. (Ha szükséges, kevés olaj mehet alá.) Körülbelül 5 perc múlva adjuk hozzá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük 4-5 percig. Ezután az előkészített húst is adjuk hozzá, és pirítsuk fehéredésig. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, sót, borsot, oregánót, fokhagymát, sárgarépát, borsót és a vizet.
Az ételt főzzük 30-35 percig, amíg a hús és a sárgarépa is megpuhul, az elfőtt folyadékot pedig szükség szerint pótoljuk.
Fotók: Getty Images