Gyertyafényes vacsora még sosem volt ennyire menő - Miért próbáld ki szombaton?

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gyertyafényes vacsorákkal csatlakoznak a Föld Órája megmozduláshoz a Felelős Gasztrohős Alapítvány Fenntartható Vendéglátóhelyei március 30-án, szombaton.

Idén is több nagy és kisebb város is csatlakozik a Föld Órájához Magyarországon, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld egészségére és a klímaváltozásra. Ezen a napon este fél 9-kor elalszanak a fények, hogy így is felhívják a figyelmet a bolygónk jövőjére.

- Egyre többen csatlakoznak a WWF Magyarország által indított Föld Órája kihíváshoz. Bolygónk megóvása és a fenntarthatóság követendő példa lett, mindenki a maga módján tesz a környezetéért. Az emberek jelentős részének azonban már nem csak ez az egy óra számít, hiszen tudjuk, hogy a 60 perc sötétség szimbolikus: felhívja a figyelmet arra, hogy itt az ideje mindenkinek környezettudatos döntéseket hoznia életében - mondta el Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Március utolsó hétvégéjén szenteljünk egy órát a bolygónknak

A 2007-ben Ausztráliában a WWF és helyi önkéntesek által életre hívott Föld Órája mára a világ egyik legnagyobb eseményévé vált, és sokakat ösztönöz arra, hogy felelősen cselekedjenek a bolygónk jövőjéért. Minden évben március utolsó hétvégéjén kialszanak a fények: a világ számos pontján kapcsolják le a díszkivilágításokat a főbb nevezetességeken és számos háztartásban is szünetel egy órát az elektromos világítás.

romantikus vacsora

Éttermek is csatlakoztak a megmozduláshoz

Néhány éve a Felelős Gasztrohős Alapítvány Fenntartható Vendéglátóhelyei is csatlakoztak a megmozduláshoz, és a Föld Óráján elkezdtek gyertyafényes vacsorákat tartani.
- Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy az éttermek elektromos áram felhasználása nagy mértékű, és ezzel az egy órával nehéz kompenzálni az egész éves energiafogyasztást. Azonban a szemléletformálásban a vendéglátóhelyeknek is komoly szerepe van, erre jó alkalom lehet egy ilyen gyertyafényes vacsora, ahol szezonális, pálmaolajmentes fogásokat kóstolhatnak a vendégek az éttermekben - mondta el Vighné Boóc Judit, Fenntartható Vendéglátóhely szakértő.

Idén az alábbi helyeken vacsorázhatnak gyertyafényben: KIOSK Budapest, Púder Bárszínház, Doblo Wine & Bar, Gettó Gulyás, HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó, Stefánia Pizzéria, Jardinette Kertvendéglő, Yes,Chef, Kőleves, Farm Inn Fogadó Zalacsány, BB’z Bar & Grill, Kis Padlizsán

A gyertyafényes vacsorákra érdemes asztalt foglalni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon