Túró rudis édességek, újborok, török ízek: különleges ételek és italok várnak a héten

novprogi
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A édességkedvelőknek kedvez ez a hét: Lindt csokoládé, túró rudi, de megannyi más finomság és italkülönlegesség is megkóstolható lesz ezen a héten.

Továbbra is hasítanak a gasztroprogramok, és bár az idő nem kedvez már a szabadtéri programoknak, szerencsére a beltéri rendezvények is ugyanolyan változatosak és izgalmasak. 

Hello Sweet Budapest - Grand Opening

Budapest, Fővám tér - november 1.

Pénteken nyílik meg Budapest első Pop-Up Desszert Bárja a Hello Sweet Budapest. Egész télen át minden hónapban tematikus, különleges édes ételeket lehet megkóstolni a Bálna Bisztróban és a Bálna Teraszon. A nyitó hónapban, november 1-től különleges túró rudis alapanyagú ételekkel és italokkal várnak a szervezők, ez a Pöttyös Túró Rudi hónapja lesz, ahol alkoholos, alkoholmentes koktélokkal és elképesztő túrós finomságokkal készülnek. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Törley Pezsgőmanufaktúra - Budafoki Pincejárat

Budapest - november 2.

Az eseményen nemcsak a Törley Múzeumot tekinthetik meg az érdeklődők (tárlatvezetés nélkül), hanem betekintést nyerhetnek a pezsgőkészítési technológiák rejtelmeibe is, illetve megkóstolhatnak egy a pezsgőpincészet által bemutatott pezsgőt, valamint részt vehetnek az időszakonként a pincészet udvarán zajló kulturális programokon is. További programok és részletek az esemény Facebook-oldalán

Lindt nyitónap

Budapest, Fashion Street - november 2.

Lindt-rajongók figyelem! Most szombaton megnyílik a Lindt második magyarországi csokoládéboltja, az új üzlet a belváros szívében, a Fashion Streeten lesz megtalálható. Az üzlet a méltán híres Lindt csokoládépaletta legautentikusabb lelőhelye lesz. Mindenkit sok szeretettel várnak az üzlet nyitónapján. A szervezők további részleteket nem árultak el, de a csokirajongóknak egészen biztosan érdemes lesz ott lenniük a nyitóünnepségen.

Füredi Gábli

Balatonfüred, Borcsa Étterem - november 3.

A Hamvas Béla Asztaltársaság tradicionális rendezvényének célja a békebeli Magyarország kultúrájának megidézése. Gasztrokultúra, zene, írók és újságírók szellemi teljesítményeinek bemutatása sokoldalúan, élményekkel. A díszvendég és mesélő Dr. Gundel János, a Gundel család tagja családi történetekkel, vetítéssel, egy rövid Gundel Károly rádiós interjúval érkezik. A menü megálmodója Varju Viktor, séf, aki egyeztetett Gundel Jánossal, és úgy alakította ki a Gábli menüjét. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Újborkóstoló

Budapest, Veritas Borkereskedés - november 4.

Ha szeretnéd elsőként megkóstolni az új, 2019-es borokat, akkor a Veritas Borkereskedésben a helyed november 4-én. Friss, ropogós rozék, illatos irsai olivérek és Márton napi vörösek várnak. 14 termelő 37 tételéből választhatnak az érdeklődők. A sétálókóstoló ingyenes, de regisztrációhoz kötött, úgyhogy érdemes időben jelentkezni. A termelők listáját és a jelentkezés részleteit az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Mediterrán török ízek és tájak

Budapest, Borganika - november 7.

Első kézből tapasztalhatjuk meg, milyenek a török ízek: Tóth Ágnes, a Nar Gourmet blog szerzője a törökországi gasztro tanulmányútja nyomán osztja meg az élményeit, illetve a beszerzett helyi alapanyagokból és ellesett receptek segítségével mutatja meg, milyen is a mediterrán török konyha. Rengeteg finomsággal, vidám történetekkel és színes fotókkal vár mindenkit, olyan különlegességeket lehet kóstolni, mint a mediterrán kapros halleves, a szőlőlevélsaláta vagy a marinált tengeri sügér. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Butik Sörfesztivál a Gellértben

Gellért Söröző & Brasserie - november 7.

A 9. Márton napi Borfesztivál nulladik napján rendezik meg a sörfesztivált, amely előszóként vezeti fel a boros napokat. Az Így isztok ti butiksörfesztivál az Indoor Sörfesztivál limitált kiadása, ahol a borfesztiválra alapozva korlátlanul lehet megkóstolni mintegy 30-féle kézműves csapolt sört. A díszletet a Gellért Söröző könyvtárt idéző enteriőrje adja. A kiállítók és a sörkorcsolyák listája is hosszú, ezt itt tudjátok megtekinteni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük