Levendulaszedés, tapasok és offline túra vár a hétvégén - A legjobb gasztroprogramok

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nyár a gasztroprogramok gyűjtőhelye, ilyenkor minden hétre jut belőlük bőven. A most következő hétvégén is többféle fesztivál közül választhatunk.

Különleges tapasokat kóstolhatunk, levendulát szedhetünk, elmerülhetünk a pezsgők és chardonnay-k világában, de offline túrán is részt vehetünk, ha ahhoz van kedvünk.

Gasztrohegy extra - Tapasok Éjszakája

Badacsony - június 21. 18:00-24:00 

Pénteken, az év egyik leghosszabb éjszakáján a résztvevő gasztrohelyek extra tapasokkal készülnek Badacsonyban: finom falatok, kóstolók helyi alapanyagokból - tökéletesre hangolva. Minden résztvevő helyen több tapast is kóstolhattok, érdemes hát nekiindulni és bejárni a hegyet! Lesz füstölt tokhal, krémek kovászolt kenyéren, szarvasgomba, töltött tészták, huszonegynéhány órás lecsó, marhapörkölt lepénnyel, velős csont, nyúlcurry, marhanyelvszendvics és még sokáig sorolhatnánk. Ezek az éttermek vesznek részt a programban: FrissTerasz, Szőlőhegy Bisztró, Tilia Borvendéglő, Bonvino Borbár, Pláne Badacsony Borterasz, Istvándy Borműhely, Borbarátok Étterem, Tölgyes Kúria, Kisfaludy-ház. További információkat és az ételek listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Szedd magad napok a Szent Balázs-hegyen

június 21-23./ június 29-31.

Már harmadszor rendezik meg a Szent Balázs-hegyi Levendulásban a hétvégi szedd magad akciót. A Balaton legszebb fekvésű levendulása csendjével, panorámájával, illatával mindenkit elvarázsol, és tényleg egy ugrásra van a Balatontól. Itt nincs zsúfoltság, tömeg és parkolási probléma. Megtalálni sem nehéz, Szentantalfa határából zászlók és táblák irányítják a levendulát szeretőket. Levendulás fröccsel, illetve levendulaszörppel köszöntik az érkezőket. Mindenki kap ollót és elmondják, hogyan kell aratni az illatos virágot. Ami a szedd magad után megmarad, abból olajat párolnak - azt is lehet kapni a helyszínen.  

progi

ChardonnÉJ 2019

Etyek, Öreghegy - június 22. 17:00-23:30

Fergeteges buli, fantasztikus chardonnay-k, délutáni korlátlan kóstoló, izgalmas, helyi kulináris finomságok, naplemente, tűzgyújtás – mindez a csodás szőlőhegyen, kint a természetben, de csak egy kőhajtásnyira Budapesttől - az utazásról a rendezvény szervezői gondoskodnak. Egy különleges alkalom, ahol a borkedvelők autentikus környezetben, a borszakma jeles képviselőivel, egy délután folyamán ismerkedhetnek a fajta legszebb tételeivel és kiválaszthatják kedvenceiket. A belépőjegy fejében a 17.00 órától 20.00 óráig tartó sétálókóstolón korlátlan a chardonnay fogyasztás, illetve a busztranszfer és az esti koncerteken való részvétel is benne van az árban. A burgundi és az újvilági chardonnay-k mellett idén már a Kárpát-medence több országából is érkeznek borászatok. A jegyárakról és a kiállítók listájáról itt találtok pontos információkat.

progi3

Offline túra - A Szent György-hegy bekebelezése

Kisapáti - június 23.

Kapcsold ki, kapcsolj ki, kapcsolódj ki! Az offline túrákat szervező csapat azt találta ki, hogy a túra elején elveszi a résztvevők telefonját, hogy mindenki a jelenben tudjon lenni, élvezni a természetet, a pillanatot, a beszélgetéseket. Vagy épp a csendet. Képek készülnek, de természetesen fényképezőgépet vinni nem tilos. Minden túrában vannak gasztromegállók, de a Szent György-hegyi a legkülönlegesebb: a Búzalelke Pékségben kezdődik egy reggelivel és a PAP Wines teraszán végződik egy pohár bor és egy tál vega fogás mellett - ebben a lakásétteremben ugyanis a lett-magyar pár készít indiai útjaik által ihletett ételeket. Jelentkezni ezen a linken keresztül lehet.

Ezt is szeretjük