Szakácskodj a szabadban! (x)

A nyárral nem csak a kánikula köszönt be, de a grillezés idénye is, mert kevés jobb élmény létezik, mint kedvenc falatjainkat saját kezűleg forgatni a rácson.

Való igaz, kell néhány eszköz és alapanyag hozzá, de a lényeg akkor is az élmény, és hogy végre hozzákezdhess a saját szájad íze szerint szakácskodni.

Szerelkezz fel a szakácskodáshoz!

Először is érdemes az alapoknál kezdeni és eldönteni, hogy gáz- vagy szénfűtéses grillre van-e szükséged, attól függően, hogy a füstös ízeket kedveled-e inkább, vagy a tartós hőteljesítmény és a kényelem fontos neked. Attól függetlenül, hogy beéred egy alapdarabbal vagy valami professzionálisra vágysz, a lényeg az, hogy kedvedre való darabot válassz, mert ez lesz a te grillbázisod hosszú időn át.

De egy gulyással is bármikor meglepheted a családot, csak tálalóbogrács és állvány kell hozzá, meg némi kreativitás és arányérzék a fűszerezésnél. Egy neoprén fogókesztyűt és kötényt, spatulát, lapátot, villát felvonultató grillszettel szintén kiengedheted a benned lakozó szakácsmestert, akinek a sötétedés sem szabhat gátat: gondoltál már arra, milyen lenne, ha néhány fáklyával varázsolnál esti hangulatot a kertbe?

Hús, hús, hús

Serceg a kolbász a rácson, levet ereszt a tarja, pirul a bélszín... Olyan képek ezek, melyektől szinte mindenkinek összefut a nyál a szájában, akinek grillezős álmok járnak a fejében. De csirkét is hálás készíteni, mert a húsa könnyen sül és a pácolás még puhábbá teszi. Ha pedig szeretnéd még finomabbá tenni grillezett szárnyasaidat, sütés előtt a grillsütő rácsát még hidegen olajozd be, így majd könnyebben meg tudod tisztítani. A sütést viszont forró rácson kezdd, mert az így kialakuló kéreg értékes anyagokat tart a húsban.

A kerti sütögetéshez akár egy teljes sütő- és ülőfelületekkel ellátott kerti garnitúrát is beszerezhetsz, hogy ott készítsd el húsaidat, hamburgereidet, kolbászaidat, halfiléidet friss grillzöldségekkel körítve és a legjobb fűszerkeverékekkel ízesítve, szószokkal-pácokkal nyakon öntve.

Egy kis könnyedség 

Annak sem kell lemondania a szabad ég alatti szakácskodásról, akinek a grillezésről elsősorban nem a hús jut eszébe: kizárólag növényi összetevőkből készült burgerek és steakek, valamint grillsajtok várnak azokra, akik nem akarnak elnehezülni a kánikulában. És mindenképp gondoskodj valami italról is magadnak, meg hogy legyen egy kényelmes hely, ahol hátradőlhetsz.

Szóval, ha úgy döntesz, hogy érdemes lenne beizzítani a rácsot és kicsalni a legfinomabb ízeket a kedvenc ételeidből, nézz szét az Auchanban, mert itt minden hozzávalót megtalálsz a nyári gasztrokalandhoz. Sütögess és lazíts kedvedre – grillezz a kertben!

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon