A legjobb tejmentes tejberizs - gyerekjáték elkészíteni, szép és finom a végeredmény
Üde koranyári desszert: kókusztejes rizs gyümölccsel
3
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
A tejberizst mindenki szereti. De mi van azokkal, akik valami izgalomra vágynak, vagy nem fogyaszthatnak tejet? Akkor készítsük kókusztejjel!
Imádom benne a kókuszízt, ami átjárja az egész desszertet, miközben klasszikus tejberizst eszünk. Ezt a bonyolultnak semmiképp sem nevezhető desszertet gyerekjáték elkészíteni, mégis szinte ünnepélyesen szép és finom a végeredmény.
Fotó forrása: katucikonyha
Jó minőségű kókuszkrémet drogériákban, nagyobb áruházakban, bioboltokban, webshopokban tudunk venni. Érdemes legalább egyszer kipróbálni, csak egy baj van vele: nagy az esélye, hogy azonnal függővé válunk.
Plusz ízek
Díszíteni, ízesíteni főleg kókusszal érdemes, emellett kontrasztként jól jön hozzá bármiféle idénygyümölcs is.
Kókusztejes rizs gyümölccsel
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 deciliter kókuszkrém (pl. delcoco)
- 5 deciliter víz
- 14 dekagramm kerekszemű rizs (pl. arborio)
- 0.13 darab vanília
- 1 darab kezeletlen citrom héja
- 5 dekagramm cukor
Elkészítés:
A kókuszkrémet felhígítjuk a vízzel, hozzáadjuk a vaníliát és a rizst. Gyakori keverés mellett, lassú tűzön puhára főzzük.Ha szükséges, ilyenkor még hígíthatjuk.
Mikor már jó a rizs állaga, hozzáadjuk a finomra reszelt citromhéjat és a cukrot (természetesen más édesítővel pótolható), hagyjuk még 1-2 percig, majd levesszük a tűztől.
Kihűlve, friss gyümölcsökkel és kókuszpehellyel megszórva tálaljuk.
Mikor már jó a rizs állaga, hozzáadjuk a finomra reszelt citromhéjat és a cukrot (természetesen más édesítővel pótolható), hagyjuk még 1-2 percig, majd levesszük a tűztől.
Kihűlve, friss gyümölcsökkel és kókuszpehellyel megszórva tálaljuk.
Címkék: