Puha amerikai palacsinta fahéjas krémmel sütve: mennyei lesz a tészta

fahéjas pancake cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Már őszies hangulata van ennek az amerikai palacsintának, a belesült fahéjtól lesz nagyon különleges.

Az biztosan nem vitatéma, hogy a palacsinta az egyik legfinomabb édesség, nem lehet eleget sütni belőle. Az amerikai palacsinta is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezt a változatot inkább reggelire, és nem desszertként fogyasztják, persze nincs kőbe vésve, hogy a nap melyik szakában eszel belőle.

Az alaptészta bármivel gazdagítható, ha kicsit ősziesebbre szabnád, akkor keverj bele fahéjat. Most egy kicsit csavartunk a recepten, mert egy fahéjas krémet készítettünk, amelyet sütés közben nyomtunk a tésztára, így szépen elvegyült benne.

Amerikai palacsinta fahéjas krémmel

fahéjas pancake recept

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 1 darab tojás
  • 30 gramm vaj (olvasztott)
  • 110 milliliter tej
  • 120 gramm liszt
  • 25 gramm cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 0.5 kávéskanál

Fahéjas krém:

  • 40 gramm barna cukor
  • 2 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 30 gramm vaj (olvasztott)
  • 1 evőkanál palacsintatészta
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban villával verjük fel a tojást, majd öntsük bele az olvasztott vajat és a tejet, és jól keverjük össze. Egy másik tálba szórjuk bele a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport, forgassuk össze. Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat. 

Egy másik tálban keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat. Öntsük hozzá az olvasztott vajat, és keverjünk hozzá egy evőkanállal a palacsintatésztából. Kanalazzuk bele egy kinyomózsákba. 

Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel és picit kenjünk ki vajjal. Vegyük közepesre a lángot. Egy kisebb merőkanállal vagy fagylaltoskanállal tegyünk bele egy adag tésztát, majd általunk választott alakzatban nyomjunk rá a krémből. Ha a tészta elkezd felhólyagosodni, akkor fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 1-2 percig. Addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy. 

Fotó: Szász Eszter

Ezt is szeretjük