Kakaós tésztájú amerikai palacsinta: csokival leöntve még finomabb
Még csábítóbb a pufi amerikai palacsinta, ha a tésztájához kevés kakaót is keversz, és csokikrémmel kínálod.
Az biztosan nem vitatéma, hogy a palacsinta az egyik legfinomabb édesség, nem lehet eleget sütni belőle. Az amerikai palacsinta is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezt a változatot inkább reggelire, és nem desszertként fogyasztják, persze nincs kőbe vésve, hogy a nap melyik szakában eszel belőle.
Az alaptészta bármivel gazdagítható, ha kicsit ősziesebbre szabnád, akkor keverj bele fahéjat. Most egy kicsit csavartunk a recepten, mert egy fahéjas krémet készítettünk, amelyet sütés közben nyomtunk a tésztára, így szépen elvegyült benne.
Egy kisebb tálban villával verjük fel a tojást, majd öntsük bele az olvasztott vajat és a tejet, és jól keverjük össze. Egy másik tálba szórjuk bele a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport, forgassuk össze. Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat.
Egy másik tálban keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat. Öntsük hozzá az olvasztott vajat, és keverjünk hozzá egy evőkanállal a palacsintatésztából. Kanalazzuk bele egy kinyomózsákba.
Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel és picit kenjünk ki vajjal. Vegyük közepesre a lángot. Egy kisebb merőkanállal vagy fagylaltoskanállal tegyünk bele egy adag tésztát, majd általunk választott alakzatban nyomjunk rá a krémből. Ha a tészta elkezd felhólyagosodni, akkor fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 1-2 percig. Addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy.
Fotó: Szász Eszter