Az amerikai fahéjas palacsinta mennyei napindító – Alma gazdagítja a tésztáját
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
A kedvelt amerikai palacsinta fahéjas változata, melynek tésztáját reszelt alma is gazdagítja. A fahéj szerelmeseinek kötelező kipróbálniuk ezt a desszertet, amit magában is élvezet falatozni.
A lágy és könnyű tésztából szándékosan marad ki a cukor. Palacsintasütésnél ugyanis a cukor nagy ellenség lehet, ha csak keveset adunk hozzá, akkor is előfordulhat, hogy a serpenyőre tapad a tészta. Az édes ízről utólag gondoskodunk, az amerikai palacsintát porcukorral szoktam megszórni, de a fahéjas változatnál nem is annyira hiányzik belőle, legalábbis számomra. A tésztába rejtett reszelt almától gazdagabb lesz a palacsinta, melynek mennyiségét 2-3 darabra is emelhetjük, az alma és a fahéj amúgy is remekül illik egymáshoz.
A fahéjas palacsinta tökéletes napindító, röpke fél óra alatt a reggelizőasztalra varázsolhatjuk. Friss gyümölcsöket, magvakat vagy mascarponés krémet kínálhatunk mellé, de magában falatozva sem fog csalódást okozni a fahéj karakteres ízének és az alma gazdagságának köszönhetően.
Fahéjas amerikai palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dekagramm finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 darab alma
- 2 darab tojás
- 2 deciliter tej
- 1 csipet só
- kevés olaj
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
Az almát pucoljuk meg, majd reszeljük le.
A lisztet a sütőporral, egy csipet sóval és a fahéjjal keverjük össze, majd a reszelt almával, a tojások sárgájával és a tejjel sűrű masszát keverünk.
A tojásfehérjét verjük habbá, majd óvatosan keverjük össze a lisztes masszával.
Palacsintasütőben, alacsony hőfokon, kevés olajon süssük meg az amerikai palacsintákat, tálalásnál ne sajnáljuk a porcukrot, de gyümölcsök, magvak is remekül illenek a fahéjas palacsintához.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!