Az amerikai fahéjas palacsinta mennyei napindító – Alma gazdagítja a tésztáját

fahéjaspalacsinta2cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kedvelt amerikai palacsinta fahéjas változata, melynek tésztáját reszelt alma is gazdagítja. A fahéj szerelmeseinek kötelező kipróbálniuk ezt a desszertet, amit magában is élvezet falatozni.

A lágy és könnyű tésztából szándékosan marad ki a cukor. Palacsintasütésnél ugyanis a cukor nagy ellenség lehet, ha csak keveset adunk hozzá, akkor is előfordulhat, hogy a serpenyőre tapad a tészta. Az édes ízről utólag gondoskodunk, az amerikai palacsintát porcukorral szoktam megszórni, de a fahéjas változatnál nem is annyira hiányzik belőle, legalábbis számomra. A tésztába rejtett reszelt almától gazdagabb lesz a palacsinta, melynek mennyiségét 2-3 darabra is emelhetjük, az alma és a fahéj amúgy is remekül illik egymáshoz.

A fahéjas palacsinta tökéletes napindító, röpke fél óra alatt a reggelizőasztalra varázsolhatjuk. Friss gyümölcsöket, magvakat vagy mascarponés krémet kínálhatunk mellé, de magában falatozva sem fog csalódást okozni a fahéj karakteres ízének és az alma gazdagságának köszönhetően.

Fahéjas amerikai palacsinta

fahéjaspalacsinta2ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dekagramm finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 darab alma
  • 2 darab tojás
  • 2 deciliter tej
  • 1 csipet
  • kevés olaj
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucoljuk meg, majd reszeljük le.

A lisztet a sütőporral, egy csipet sóval és a fahéjjal keverjük össze, majd a reszelt almával, a tojások sárgájával és a tejjel sűrű masszát keverünk.

A tojásfehérjét verjük habbá, majd óvatosan keverjük össze a lisztes masszával.

Palacsintasütőben, alacsony hőfokon, kevés olajon süssük meg az amerikai palacsintákat, tálalásnál ne sajnáljuk a porcukrot, de gyümölcsök, magvak is remekül illenek a fahéjas palacsintához.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük