Sütés nélküli energiagolyó keksszel és aszalt barackkal - Sűrített tejtől lesz krémes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ettől az energiagolyótól tényleg felpörögsz majd, csak győzd abbahagyni az evését.
Ha nagyon vágysz valamilyen édességre, ne egy szelet csokit vegyél elő, készíts energiagolyót. Ezek az édességek nagyon hamar elkészülnek, csak összegyúrod az alapanyagokat és máris eheted őket.
Attól függően, mennyire vagy édesszájú, ízesítheted cukorral, mézzel vagy gyümölcsökkel, például aszalványokkal. Az aszalt gyümölcsökben koncentráltan van jelen a cukor, így tökéletesen helyettesítik azt, valamint magas rosttartalmuknál fogva az emésztésedet is segítik. A másik szuper cukorhelyettesítő a datolya, amely nem csak csökkenti az édesség iránti vágyat, de a fehérjetartalma is magas. Datolyából is készíthetsz energiagolyót kakaóval gyúrva, sietős reggeleken nagy segítség lesz.
A másik nagyon finom és egészséges aszalvány a sárgabarack, ami pürésítve kerül a golyóba. Ez az édesség tényleg igazi energiabomba, mert a kekszen kívül sűrített tej is van benne, úgyhogy csak óvatosan és mértékkel edd.
Aszalt barackos energiagolyó
Hozzávalók 12 darabhoz
- 100 gramm aszalt sárgabarack
- 100 gramm keksz (darált)
- 170 milliliter sűrített tej (cukrozott)
- forgatáshoz kókuszreszelék
Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot tegyük aprítógépbe, daráljuk pépesre. Tegyük hozzá a darált kekszet és a sűrített tejet, addig keverjük, amíg gyúrható masszát nem kapunk. Gyúrjunk belőle tetszőleges méretű golyókat, majd hempergessük meg őket kókuszreszelékben. Fogyasztásig tegyük hűtőbe.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors