
Sütés nélküli energiagolyó keksszel és aszalt barackkal - Sűrített tejtől lesz krémes

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Ettől az energiagolyótól tényleg felpörögsz majd, csak győzd abbahagyni az evését.
Ha nagyon vágysz valamilyen édességre, ne egy szelet csokit vegyél elő, készíts energiagolyót. Ezek az édességek nagyon hamar elkészülnek, csak összegyúrod az alapanyagokat és máris eheted őket.
Attól függően, mennyire vagy édesszájú, ízesítheted cukorral, mézzel vagy gyümölcsökkel, például aszalványokkal. Az aszalt gyümölcsökben koncentráltan van jelen a cukor, így tökéletesen helyettesítik azt, valamint magas rosttartalmuknál fogva az emésztésedet is segítik. A másik szuper cukorhelyettesítő a datolya, amely nem csak csökkenti az édesség iránti vágyat, de a fehérjetartalma is magas. Datolyából is készíthetsz energiagolyót kakaóval gyúrva, sietős reggeleken nagy segítség lesz.
A másik nagyon finom és egészséges aszalvány a sárgabarack, ami pürésítve kerül a golyóba. Ez az édesség tényleg igazi energiabomba, mert a kekszen kívül sűrített tej is van benne, úgyhogy csak óvatosan és mértékkel edd.
Aszalt barackos energiagolyó

Hozzávalók 12 darabhoz
- 100 gramm aszalt sárgabarack
- 100 gramm keksz (darált)
- 170 milliliter sűrített tej (cukrozott)
- forgatáshoz kókuszreszelék
Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot tegyük aprítógépbe, daráljuk pépesre. Tegyük hozzá a darált kekszet és a sűrített tejet, addig keverjük, amíg gyúrható masszát nem kapunk. Gyúrjunk belőle tetszőleges méretű golyókat, majd hempergessük meg őket kókuszreszelékben. Fogyasztásig tegyük hűtőbe.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors