Csupa csoki brownie-keksz: kívül ropog, belül krémes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Sokak kedvencét, a brownie-t most aprósütemény formájában hoztuk el nektek - tökéletes vendégváró, mindenkinek jutni fog a kívül ropogós, belül krémes kekszekből.
Az, hogy ez a sütemény csokoládéban gazdag, enyhe kifejezés - 340 gramm étcsokoládé és még majdnem 100 gramm csokoládécsepp kerül a tésztájába.
A sütemény, azon kívül, hogy keksz formában készül, nem sokban különbözik a hagyományos brownie-tól - mivel azonban csokoládécsepp is kerül bele, az amerikai csokis kekszre is hajaz.
A nyers masszát sokáig kell keverni - lehet, hogy első olvasásra felesleges lépésnek tűnik, de rá kell szánni az időt. Az alapos keveréstől lesz a tojás habos és krémes, amitől a kekszek - a sok csokoládé ellenére - puhák és könnyűek lesznek.
Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, egyedül a tészta pihentetésére kell időt szánni - ez garantálja, hogy könnyebben tudjunk dolgozni a ragacsos masszával. Pihentetés után sem lesz teljesen szilárd, úgyhogy ne kézzel, hanem fagylaltkiszedővel vagy kanállal adagoljuk a tésztát a sütőpapírra.
Brownie-keksz
Hozzávalók 36 adaghoz
- 340 gramm étcsokoládé
- 115 gramm vaj
- 3 darab tojás
- 200 gramm kristálycukor
- 50 gramm barna cukor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 90 gramm liszt
- 20 gramm kakaópor
- 90 gramm csokicsipsz
- opcionális dió
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral, vaníliával, a sütőporral és a sóval. Robotgép segítségével keverjük legalább 5 percig a masszát, hogy sűrű és krémes legyen.
Adjuk hozzá fokozatosan az olvasztott csokoládét is, jól keverjük össze. Ha homogén a massza, akkor mehet bele a kakaóporral kikevert liszt, fokozatosan, folyamatosan kevergetve adagoljuk.
Adjuk hozzá az összedarabolt diót és a csokicseppet. Keverjük jól el. Takarjuk le a tésztát, hűvös helyen pihentessük 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
Halmozzunk púpos evőkanálnyi adagokat a sütőpapírra, hagyjunk köztünk 5 centi helyet. 8-10 percig süssük a kekszeket, amíg a szélük ropogós, a közepük még picit lágy lesz.
Fotó: Getty Images