Fenséges köret spárgával és krumplival: serpenyőben készülnek a zsenge zöldségek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Gyorsan elillan a spárga szezonja, használjuk fel minél változatosabban, amíg még kapni lehet, érdemes más zöldségekkel párba állítani.
A kellemes zamatú spárga az egyik legértékesebb zöldség, ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, igen sokrétűen tudjuk felhasználni a konyhában, jól viseli a fűszereket, mártásokat, illetve érdemes párba állítani másfajta zöldségekkel is.
A burgonyát mindenki szereti, különösen az újat, hiszen hamarabb elkészül és minden krumplis ételnek új értelmet ad. Érdemes az újburgonyát serpenyőben pirítani, mellé pedig zsenge spárgát pakolni. A köret kaphat egyszerű só-bors ízesítést, ha azonban egy picit karakteresebbé szeretnénk tenni, használjunk cayenne-borsot vagy balzsamecetet.
Az így készült köret nagyon jól variálható, például tejszínnel is egybeforralhatjuk, illetve friss zöldfűszerrel gazdagítva nyárias, könnyed, nagyon krémes ételt tálalhatunk. Én a legegyszerűbb változatát szeretem, amiben csak egy leheletnyi cayenne van, de engedjük szabadjára a fantáziánkat, dobjuk fel egy kis plusszal a köretet.
Burgonyás köret spárgával
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm új- vagy parázsburgonya
- 1 csokor spárga
- ízlés szerint frissen őrölt só és bors
- 1 csipet cayenne-bors
- kevés olaj vagy vaj
- 2 marék kapribogyó
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a félbevágott burgonyát kevés olajon vagy vajon pirosra sütjük, majd a kapribogyót és a darabolt vagy egészben hagyott spárgát is hozzádobjuk, sóval, borssal, cayenne-borssal egybeforgatjuk, addig sütjük, míg a spárga megpuhul.
Fotó: Getty Images