Roppanó csokimáz, krémes töltelék: az amerikai desszerthez nem kell bekapcsolni a sütőt

mvcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csokoládé és a mogyoró szerelmesei imádni fogják az édes csészéket, a finomság pofonegyszerűen készül, a falatozását pedig nagyon nehéz abbahagyni.

Amikor beleharapunk a finomságba, kellemesen roppan egyet, de belül a töltelék krémes, ellenállhatatlanul finom. A butter cups Amerikában nagyon kedvelt, gyakran filmekben is feltűnik, az édességfüggő karakterek szeretik majszolni, a nézők pedig megkívánják a mogyoróvajas korongot. Hazánkban sajnos nem olyan könnyű beszerezni ezt az édességet, ha pedig mégis sikerül, pimaszul drága. Van azonban egy jó hírem, a mogyoróvajas csészét el tudjuk otthon is készíteni minden macera nélkül.

A csészék legyártásához muffinformára, -sütőre lesz szükségünk. Előre figyelmeztetek minden édességgyártó ügyes kezűt, óvatosan a kóstolással, mert úgy rá fog kapni, hogy nem lesz majd mit pakolni az asztalra.

A töltelékét sima mogyoróvajjal is elkészíthetjük, nem szükséges belekeverni a vaníliát, vajat és porcukrot, de ettől a hármastól finomabb lesz.

Butters cups

mvcsct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 350 gramm tej- vagy étcsokoládé
  • 125 gramm mogyoróvaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 30 gramm porcukor
  • 2 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládé felét olvasszuk fel mikróban vagy vízgőz felett. A megolvadt csokiból kanalazzunk a muffinpapírba, mindegyikbe 1 evőkanálnyi olvasztott csoki kerüljön, szépen igazgassuk el a forma alján, majd 15-30 percre tegyük mélyhűtőbe a tálcát.

A mogyoróvajat keverjük össze a vaníliakivonattal, porcukorral és olvasztott vajjal.

Vegyük elő a muffintálcát, a csokis rétegre tegyünk a mogyoróvajas keverékből ízlésünknek megfelelően, majd 10 percre tegyük hűtőbe.

Olvasszuk fel a csoki másik felét, majd kanalazzuk a mogyorós réteg tetejére, toljuk hűtőbe, amíg megszilárdul.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük