Sütőben sült kelbimbó camembert-rel és baconnel töltve – Karamellizált hagyma is gazdagítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egyszerre puha és roppanós ez a sült, töltött kelbimbó, tökéletes előétel vagy partifalatka lehet.
Ahogy egyre többféleképpen készítem, egyre inkább megkedvelem a kelbimbót, amely sütőben sütve lesz igazán jóízű. Sütés után is tovább alakíthatod, a kelbimbó kiváló krémleves-alapanyag, tejszínnel lesz igazán selymes.
Arra figyelj, hogy az olaj jól vonja be, mikor sütöd, mert úgy lesz ropogós a külseje és puha a belseje. Elég, ha só és bors ízesíti, de ezt a parmezános változatot is érdemes kipróbálnod. Ha megsütötted, már úgy is tökéletes falatka vagy előétel, de még fokozhatod, ha "szendvicset" készítesz belőle. A ropogós bacon, a puha camembert és a karamellizált hagyma hármasa bújik meg a kelbimbóban.
Camembert-rel és baconnel töltött kelbimbó
Hozzávalók 12 darabhoz
- 12 darab kelbimbó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 szelet bacon
- 100 gramm camembert
- 1 evőkanál cukor
- 1 fej fehérhagyma (közepes)
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A kelbimbókat vágjuk félbe, tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, öntsük rájuk az olívaolajat. Forgassuk össze, hogy mindenhol bevonja.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük rá a kelbimbókat. Süssük 20 percig, félidőben kicsit rázogassuk meg.
A hagymát vágjuk apróra. Egy serpenyőben melegítsünk vajat, majd tegyük rá az apróra vágott hagymát és a cukrot, majd alacsony lángon, néha megkeverve karamellizáljuk meg.
A bacont vágjuk kisebb darabokra, és forró serpenyőben pirítsuk ropogósra. A camembert-t szeleteljük fel.
Állítsuk össze a kis falatkákat. A kelbimbóra tegyünk egy szelet bacont, rá egy szelet camembert-t és a tetejére a karamellizált hagymát. Fedjük le a másik fél kelbimbóval, és tűzzük össze fogpiszkálóval.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors