Aranybarnára sült kelbimbó parmezánnal borítva: alig kell hozzá valami

parmezánoskelbimbó2
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ha nem szereted a párolt vagy főtt kelbimbót, próbáld ki sütve, fokhagymával és parmezánnal mennyei lesz.

Amennyire egyszerűen készül, annyira finom ez a kelbimbó, amely nemcsak húsok mellé, hanem önmagában is megállja a helyét. Csak fokhagyma és parmezán ízesíti, illetve nem hiányozhat róla a zsiradék, amelytől ropogós lesz a külseje. Én olívaolajat használtam, de olvasztott vajjal is működik a recept. 

A fokhagymát durvára vágva is a kelbimbóhoz adhatod, ahogy én is tettem, de használhatsz fokhagymaport is, azzal az egész zöldséget be tudod dörzsölni, hogy teljesen átjárja a fűszer. Bár az is elég, ha sóval és borssal ízesíted a kelbimbót, mást is bevethetsz, legyen szó szárított zöldfűszerekről, chiliről vagy köményről.

Sült kelbimbó parmezánnal

parmezánoskelbimbó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 750 gramm kelbimbó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 50 gramm parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót tiszítsuk meg, szedjük le a külső leveleit, vágjuk le a végét. Vágjuk félbe. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, vágjuk durvára. A parmezánt reszeljük le.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A kelbimbót és a fokhagymát szórjuk a tepsire, majd locsoljuk meg őket olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, forgassuk egybe. Oszlassuk el a kelbimbót a tepsin, hogy ne legyenek egy kupacban, fordítsuk őket a vágott felükkel lefelé.

Toljuk a tepsit 10 percre a sütőbe. Ha letelt az idő, szórjuk a parmezánt a kelbimbóra, majd toljuk vissza még 15-20 percre. A sütési idő a kelbimbó méretétől függ, akkor jó, amikor a külső levele ropogós, a belseje puha. 

Ha elkészült, még lehet sózni, borsozni, majd melegen kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük