Nagyon puha citromos kenyér – Görög joghurt lazítja a tésztáját
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Ha más nem, ez a puha citromos sütemény biztosan visszahozza a nyarat és a napsütést a lakásba.
Bár most még szép napos az ősz, el fog jönni az az idő, amikor a nap már csak elvétve bukkan elő. Ilyenkor előkerül a tea, ami mellé muszáj sütni valami finom süteményt.
Kevert sütit készíteni azért jó, mert csak a tésztába kell keverni a kívánt alapanyagokat, tökéletes ízhatást lehet elérni, akár magában is isteni, meg sem tölteni krémmel. Ez a süti a savanykásabb ízek kedvelőinek fog tetszeni, mert nemcsak joghurt, hanem citromlé is kerül a tésztájába.
Citromos-görög joghurtos sütemény
Hozzávalók 6 adaghoz
- 210 gramm liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál só
- 250 milliliter görög joghurt
- 100 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 70 milliliter étolaj
- 30 milliliter citromlé (frissen facsart)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kenyérsütőformát vajazzunk ki.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, a cukrot, a tojásokat, a vaníliakivonatot és a citromlevet. Folyamatosan keverve forgassuk bele a lisztes keveréket. Ekkor lassan öntsük hozzá az olajat, és addig keverjük, amíg a tészta egynemű nem lesz.
Öntsük a masszát a kenyérformába, süssük 50 percig, tűpróbáig.
Szeletelés előtt várjuk meg, amíg kihűl.
Fotó: Getty Images