A crème brûlée és a sajttorta szerelemgyereke ez a sütemény: roppanós karamell borítja

8
Nyomtatás
cremebrulee2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amennyire mutatós, annyira egyszerűen készül ez a sütemény, hidd el, nem lesz vele sok munkád, és nem lehet elrontani sem.

Ha szereted a krémes, lágy crème brûlée-t a roppanós tetővel a tetején, és a sajttorta sem áll távol a szívedtől, az alábbi süteményt imádni fogod, a két klasszikus desszertet ötvözi egyben. Az alapja darált keksz, erre kerül az édes tojásos, tejszínes krém, amely most krémsajttal is kiegészült, a tetején pedig a már jól ismert karamellizált cukor kap helyet.

Bár nem sütés nélküli édesség, nincs vele sok munka, az alapot és a krémet is 2 perc kikeverni, utána pedig csak össze kell sütni a különböző rétegeket. Annyira elegáns ez az édesség, hogy ünnepi asztalon is megállja a helyét, de annyira egyszerű, hogy hétköznapokon is összedobhatod. 

Crème brûlée szelet

cremebrulee

Hozzávalók 9 szelethez

Alap:

  • 150 gramm darált keksz
  • 80 gramm vaj

Krém:

  • 450 gramm krémsajt
  • 180 gramm cukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 60 ml tejszín
  • 2 darab tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • 2 tk vanílakivonat
  • 1 csipet

Tetejére:

  • 50 gramm cukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tespit/sütőtálat.

Készítsük el az alapot: a vajat olvasszuk meg, öntsük a darált kekszre, keverjük vele össze, majd nyomkodjuk az előkészített tepsibe, oszlassuk el benne egyenletesen. Toljuk a sütőbe 8-10 percre, míg enyhén barna színe nem lesz. Hagyjuk hűlni. A sütőt vegyük lejjebb 150 fokra.

Készítsük el a krémet: a krémsajtot keverjük habosra a kétféle cukorral. Adjuk hozzá a tejszínt, a tojásokat, tojássárgáját, a vaníliát és a sót, majd keverjük össze a krémet, míg egynemű lesz.

Öntsük a krémet a tésztára, majd toljuk a sütőbe kb. 30-35 percre, akkor jó, amikor a közepe még picit remegős.

Várjuk meg, míg teljesen kihűl, majd tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Vágjuk szeletekre.

Minden szelet tetejére szórjunk cukrot, majd zsebsárkánnyal karamellizáljuk meg, vagy állítsuk a sütőt grillfokozatra, tegyük a sütit a sütőbe, kb. 5 perc alatt aranybarna lesz a cukor.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon