Mézes pácban pirult csirkecomb fügével sütve: a hús puha és szaftos lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A füge édes zamata remekül passzol a pikáns fűszerezésű húshoz, a család nem győzi majd dicsérni a gyümölccsel együtt pirult combokat.
A füge az a gyümölcs, amit szőröstül-bőröstül el lehet fogyasztani, izgalmas desszertek készülhetnek belőle és különleges fogások is. Na jó, az, hogy gyümölcs, nem teljesen igaz, inkább virágok sokasága. A fügefának nincsenek virágai, maga a termése az, szóval nevezhetjük hamis gyümölcsnek is.
A füge jól megfér fűszeres húsok mellett is - ha nem kapsz belőle frisset, akkor aszalttal dolgozz, úgyis nagyon finom lesz. A legegyszerűbb elkészítési módja, ha félbevágva, pikáns fűszerezésű csirkecombok mellé teszed, együtt pirulnak majd a sütőben, de akár húsroládok töltelékének is használhatod, ínycsiklandó végeredményben lesz részed!
Csirkecomb fügével sütve
Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab alsó vagy felső csirkecomb
- só és bors ízlés szerint
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál Worcester-szósz
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál fekete bors
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 6 darab füge
- 1 teáskanál mustármag
Elkészítés:
A megmosott húst mindkét oldalán sóval, borssal és olajjal dörzsöljük be, majd serpenyőben mindkét oldalán süssük fehéredésig, ezután helyezzük tepsire vagy jénaira a combokat.
Keverőtálba kanalazzuk bele a mézet, mustárt, mustármagot, Worcester-szószt, pirospaprikát, fekete borsot, gyömbért, fokhagymaport, majd az egészet keverjük alaposan egybe, aztán öntsük rá a combokra. A hús közé helyezzünk félbevágott fügéket, 180 fokon 30-40 perc alatt süssük aranybarnára a combokat mindkét oldalán.
Fotó: Getty Images