![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Lassan sült sertésoldalas fűszeres páccal: omlós és nagyon finom
A fűszeres sertésoldalas lassú sütéssel készül, ennek köszönhetően ellenállhatatlanul omlós. Annyira puha, hogy magától leomlik a csontról.
Bár sokan a különböző nyársakat a nyárhoz kötik, pedig más évszakban, sütőben is elkészíthetők, air fryerben sütve különösen omlósak és szaftosak lesznek a különböző húsok. Ha csirkemellel dolgozol, ahogy mi is tettük, mindenképp pácold be fűszeres olajba, és hagyd benne pihenni fél órát, úgy garantáltan vajpuha lesz, és biztosan nem szárad ki.
Az air fryer az utóbbi időben hatalmas népszerűségnek örvend, nem véletlen, hiszen minimális zsiradékkal, olajszag nélkül készülnek benne az ételek. Mindenképp próbáld ki a nyársat is így sütve, amit akár télen is élvezhetsz ebben a formában.
A húson kívül keverjünk össze mindent egy tálban.
A csirkemellről itassuk fel a nedvességet, majd vágjuk kb. 5 centis kockákra. Tegyük a csirkekockákat a pácba, forgassuk vele össze. Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
Ha fanyársat használunk, áztassuk be vízbe, amíg a hús a pácban pihen. Húzzuk rá a nyársra a csirkekockákat.
Tegyünk 4 nyársat az air fryer kosarába (vagy amennyi elfér). Ha szükséges, tegyünk alá sütőpapírt is. Kapcsoljuk be 200 fokon a sütőt, majd kb. 15 percig süssük a nyársakat, félidőben fordítsuk meg. Akkor jó, ha a belső hőmérséklete 74 fokos.
Süssük meg így a többit is, majd rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!