
Egészben sült fokhagymás csirke: a húsa omlós, a bőre ropogós

Cikkek


Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Békebeli paradicsomos káposzta: füstölt szalonna teszi karakteressé

Húsmentes borsóleves vajgaluskával: pont olyan finom, mint a nagyié

Puha, epres-vaníliapudingos sütemény: gyors kevert tésztája van

Így magozd ki könnyen és gyorsan a cseresznyét: bevált trükköket mutatunk

Nagyik: a film, ami eszünkbe juttatja a nagymamánk főztjét
A fenséges lakoma elkészítésével nem lesz sok dolgod, bőven elég, ha néha ránézel és a szaftjával meglocsolod a csirkét.
A csirkét érdemes egészben vásárolni, feldarabolva csodás levest vagy paprikást készíthetsz belőle, ha pedig nagy családi eszem-iszomra készülsz, akkor egyben süsd meg.
Az egyben sült rengeteg változatban csábít, próbáld ki hagyományosan, sóágyon sütve, vagy az új gasztroőrület szerint pillangóalakban. A sült csirke akkor jó, ha a bőre ropogós, a húsa pedig omlós. Előbbi titka az olaj és a vaj, kenj belőle a bőr alá is, a hús omlóssága pedig az alaplének köszönhető.
Tipp, hogy még finomabb legyen
A sütés után a tepsiben maradt pecsenyelevet ne öntsd ki, hagyd meg és kisebb lábasban melegítsd újra, redukáld sűrű mártássá. Tálalásnál kínáld a hús mellé, aki szeretné, meglocsolhatja vele.
Egészben sült fokhagymás csirke

Hozzávalók 4 személyre
- 6 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál római kömény
- 1 darab csirke (1,5 kg)
- kevés olaj
- 1 teáskanál chilipehely
- 2 dl alaplé (zöldség vagy csirke)
Elkészítés:
4 gerezd fokhagymát reszeljünk le és keverjük össze a puha vajjal, sóval, borssal és a római köménnyel.
A csirke bőrét finoman lazítsuk fel, a fokhagymás vajat egyenletesen töltsük alá.
A maradék fokhagymát is reszeljük le, és kevés olajjal, chilipehellyel keverjük össze, utána kenjük a csirke bőrére.
Az alaplét öntsük a csirke alá és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 60-80 percre, míg szép aranybarnára sül. Sütés közben, ha szükséges, a csirkét fordítsuk meg, 15 percenként locsoljuk meg a szaftjával.
Fotó: Getty Images