20 perces tészta gombakrémmel összeforgatva – Kezdőknek is sikerülni fog
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gomba remek fehérjeforrás, mi több, nagyon változatosan elkészíthető alapanyag, tésztával összeforgatva laktató főétel is lehet.
A tésztával nem csak megmentheted a sietős napokat, ha jól állítod össze, akkor nagyon tartalmas fogást is kapsz. Én valamelyik ebédre lazacos-tejszíneset készítettem, 15 perc alatt készült el és mind egy szálig elfogyott. A lazachoz nemcsak tésztát kínálhatsz, hanem főételként is eheted, ahogy ezt a krémes filét is. Ha pedig nem kívánod a halat, akkor ezt a sült csirkés-sajtszószos tésztát is gyorsan összedobhatod.
A gomba tökéletes húspótló, nagyon laktató, de húsok mellé is illik, például ehhez a tejszínes sült csirkecombhoz. Nem csak köretként, önmagában is finom, ha krémes mártást készítesz belőle, tésztával összeforgatva tökéletes lesz.
Gombakrémes tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm tészta
- 400 gramm gomba (csiperke vagy vegyes)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 3 evőkanál mascarpone
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a tetejére parmezán
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben a csomagoláson olvasható utasítás szerint, majd szűrjük le. A főzővizéből tegyünk félre egy keveset. A hagymát vágjuk apróra. A gombát is szeleteljük fel.
Miközben a tészta fő, egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Nyomjuk bele a fokhagymát, tegyük rá a gombát, hagyjuk 10 percig párolódni, majd tegyük bele a mascarponét. Ha kész, vegyük le a tűzről, öntsük hozzá a tészta félretett főzővizét, majd botmixerrel pépesítsük.
A végén forgassuk össze a tésztával. Tálaláskor ízlés szerint szórjunk rá parmezánt.
Fotó: Getty Images