Bögrés mákos süti
Ha van egy normál méretű bögréd és elegendő mákod, nagyot már nem hibázhatsz!
Nyáron a sütisütés nem a legkellemesebb időtöltés, hisz a hőségben nem esik túl jól a sütőből kiáramló forró levegő. Persze a desszert ilyenkor is jár, csak igyekszik az ember sütés nélküli, vagy nagyon egyszerű recepteket keresni, főként a kevert finomságok kerülnek terítékre.
A kevert mákos süteményt teljesen kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni. A masszát simíthatod közepes méretű tepsibe, de kenyér- és tortaformában is kipróbálhatod. A finomság tésztája a joghurttól lesz puha, fanyar zamatát a citromtól kapja, mely nemcsak a masszában, hanem az elkészült desszert tetején máz formájában is helyet kap.
Tészta:
A puha vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, keverjük simára a masszát.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (közepes méret, 32x22cm), vagy formába, majd toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.
Máz:
A citrom levét a porcukorral keverjük össze, majd a kihűlt tészta tetejére öntsük rá.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu