![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kecskesajtos sült füge - amilyen menő, olyan egyszerű elkészíteni
Szezonja van
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A kecskesajtos sült füge egy igazi villantós előétel. Még akkor is, ha nálunk a kert végében itt virít a nagy fügefa, ami csak úgy ontja a terméseit (az aljában meg ott nő a rukkola), a kecskesajtot pedig a szomszéd hozta az előbb kóstolóba. Ráadásul elkészíteni sem tart tovább negyed óránál, de ebben már a sütés is benne van.
Attól még szem nem marad szárazon, amikor megkóstoljuk ezt az édes-fanyar csodát. Higgyétek el nekem, zseni volt, aki kitalálta. Természetesen, ha a ti kertetekben nincs fügefa, akkor sincs veszve semmi, mivel mostanában nagyjából minden zöldségesnél és szupermarketben, de még a diszkontokban is kapható a füge darabáron, és kecskesajthoz se nehéz hozzájutni, még akkor sem, ha nem legel itt a szomszédban a Mici.
Amikor a kecskesajt választásra kerül a sor, arra vigyázz, hogy egyrészt ne legyenek benne mindenféle zavaró fűszerek. Valamiért imádják a kecskesajtot fűszerezni a termelők, de szerintem ebben az ételben semmi szükség rá. Valamint ne legyen kemény, érlelt a sajt, hanem valami frisset válassz, esetleg kecske krémsajtot.
Gyerekjáték
Az elkészítése annyira egyszerű, hogy tényleg csak a rend kedvéért írjuk le: a fügéket szépen a talpukra állítjuk, a tetejükről levágjuk a kis csutkájukat, majd X alakban bevágjuk a gyümölcsöket a felső harmadukig. Az így keletkezett résbe locsolunk egy kis olívaolajat, de nem esünk túlzásokba, majd megtöltjük a kecskesajttal, és beküldjük a sütőbe. Öt perc után kész is vagyunk, tálalhatjuk a csodát.
Kecskesajttal töltött füge
![füge](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290999/29099909_c5e6323388007dc5c4369368c9a0c117_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 12 darab füge
- 12 dekagramm kecskesajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál méz
- 1 ízlés szerint só&bors
Elkészítés:
A fügéket sütőlapra állítjuk, felső harmadukat X alakban bevágjuk.
Finoman meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és beletöltjük az elmorzsolt vagy lereszelt kecskesajtot.
Csorgatunk rá egy kis mézet, majd betoljuk a sütőbe. Öt perc után már elkezd pirulni, ki is szedhetjük, vigyázzunk, nehogy lekvárrá essen szét a fügénk!
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!