Kétszínű paradicsomleves - Más ízű a sárga és a piros rész
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Még egyetemista koromban meghívtak egy étterembe, amit az akkori anyagi helyzetem nem engedett volna meg. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg étteremben, olyan ételeket rendelek, amelyeket amúgy nem főznék meg.
Ez alkalommal kétszínű paradicsomlevest kóstoltam. A piros és a sárga szín szépen mutatott egymás mellett, és az íze is finom volt. Az elkészítése nem bonyolult, csak a kétféle paradicsomot másképpen kell ízesíteni, majd egyszerre a tányérba önteni, így a színek sem keverednek össze.
A paradicsomoknak több fajtája terem. A hagyományos piros fajtából is van többféle, létezik tigriscsíkos, fekete, és sárga is. A sárga paradicsomból én a kicsi, oválisat vettem, amely kevésbé savas, viszont finom, édes. Nem is kellett nagyon vadásznom, a jobb zöldségeseknél, sőt némelyik élelmiszerboltban is lehet kapni. A héját leforrázva és lehúzva, vízben megfőzve levet készíthetünk belőle, ami a leves alapja. Természetesen ha többet vásárolunk, akkor el is tehetjük télire.
Kétszínű (piros-sárga) paradicsomleves
Hozzávalók 2 adaghoz
- 10 deciliter paradicsomlé (piros)
- 10 deciliter paradicsomlé (sárga)
- 1 darab oregánó
- 1 darab bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 milliliter tejszín (hab)
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A sárga paradicsomlevet főzzük meg tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá egy pici cukrot. A két levet egyszerre, óvatosan öntsük tányérba, így nem keverednek össze a színek. Tálaláskor ízlés szerint tegyünk rá parmezánt.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors