
Mákos guba új köntösben: kávéként is elkészíthető
8
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Krémes, málnás piskótatekercs: könnyű, nyári desszert

Puha hagymás-krumplis pogácsa: igazi békebeli finomság

Fűszeres rakott kel kolbásszal: dupla adag sajt pirul a tetején

Pofonegyszerű meggyes rétes: kész tésztából is tökéletes

Isteni, tejfölös csirkepaprikás szalonnával: így lesz sűrű a szaftja
A kávé ma már nem csak presszó vagy latte lehet, sőt, ha valami különlegesebbet akarunk, akkor sem kell feltétlenül szirupokat használni.
Sokáig csak egyféle módon tudtam elképzelni a kávét, méghozzá tejeskávénak. Sok tej, álmosságomhoz mért erősségű kávé, jó forrón elkészítve: ennyi kellett a boldogsághoz.
A Nespresso mindig is híres volt arról, hogy bőven többet kínál a reggeli feketénél. Limitált szériás kapszulái mellett időnként receptekkel is megörvendezteti a vásárlókat, néha olyanokkal is, amit másnak nem jutott volna eszébe elkészíteni.
Egy tejeskávé lehet egészen különleges is, ilyen például a mákos guba latte. A tehéntejet szójatej helyettesíti, a kávéhoz pedig egy csipetnyi mák és citromhéj kerül. Az italhoz semmi másra nincs szükségünk mint egy jó tejhabosítóra, és egy Nespresso kávékapszulára, és máris valami izgalmasat készíthetünk.
Mákos guba latte

Hozzávalók 1 adaghoz
- 120 milliliter szójatej
- 0.5 kávéskanál citromhéj (őrölt)
- 0.5 kávéskanál mák (őrölt)
- 1 darab Nespresso kávékapszula (Master origin)
Elkészítés:
Öntsük a hideg szójaitalt a tejhabosítóba.Tegyük az őrölt citromhéjat és az őrölt mákot a pohár aljára. Készítsünk meleg tejhabot, és öntsük a pohárba. Végül főzzünk le egy hosszú kávét, és öntsük a tetejére.
Fotó: Nespresso
Címkék: