Mákos guba új köntösben: kávéként is elkészíthető
5
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
A kávé ma már nem csak presszó vagy latte lehet, sőt, ha valami különlegesebbet akarunk, akkor sem kell feltétlenül szirupokat használni.
Sokáig csak egyféle módon tudtam elképzelni a kávét, méghozzá tejeskávénak. Sok tej, álmosságomhoz mért erősségű kávé, jó forrón elkészítve: ennyi kellett a boldogsághoz.
A Nespresso mindig is híres volt arról, hogy bőven többet kínál a reggeli feketénél. Limitált szériás kapszulái mellett időnként receptekkel is megörvendezteti a vásárlókat, néha olyanokkal is, amit másnak nem jutott volna eszébe elkészíteni.
Egy tejeskávé lehet egészen különleges is, ilyen például a mákos guba latte. A tehéntejet szójatej helyettesíti, a kávéhoz pedig egy csipetnyi mák és citromhéj kerül. Az italhoz semmi másra nincs szükségünk mint egy jó tejhabosítóra, és egy Nespresso kávékapszulára, és máris valami izgalmasat készíthetünk.
Mákos guba latte
Hozzávalók 1 adaghoz
- 120 milliliter szójatej
- 0.5 kávéskanál citromhéj (őrölt)
- 0.5 kávéskanál mák (őrölt)
- 1 darab Nespresso kávékapszula (Master origin)
Elkészítés:
Öntsük a hideg szójaitalt a tejhabosítóba.Tegyük az őrölt citromhéjat és az őrölt mákot a pohár aljára. Készítsünk meleg tejhabot, és öntsük a pohárba. Végül főzzünk le egy hosszú kávét, és öntsük a tetejére.
Fotó: Nespresso
Címkék: