
Mákos guba új köntösben: kávéként is elkészíthető
5
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát
A kávé ma már nem csak presszó vagy latte lehet, sőt, ha valami különlegesebbet akarunk, akkor sem kell feltétlenül szirupokat használni.
Sokáig csak egyféle módon tudtam elképzelni a kávét, méghozzá tejeskávénak. Sok tej, álmosságomhoz mért erősségű kávé, jó forrón elkészítve: ennyi kellett a boldogsághoz.
A Nespresso mindig is híres volt arról, hogy bőven többet kínál a reggeli feketénél. Limitált szériás kapszulái mellett időnként receptekkel is megörvendezteti a vásárlókat, néha olyanokkal is, amit másnak nem jutott volna eszébe elkészíteni.
Egy tejeskávé lehet egészen különleges is, ilyen például a mákos guba latte. A tehéntejet szójatej helyettesíti, a kávéhoz pedig egy csipetnyi mák és citromhéj kerül. Az italhoz semmi másra nincs szükségünk mint egy jó tejhabosítóra, és egy Nespresso kávékapszulára, és máris valami izgalmasat készíthetünk.
Mákos guba latte

Hozzávalók 1 adaghoz
- 120 milliliter szójatej
- 0.5 kávéskanál citromhéj (őrölt)
- 0.5 kávéskanál mák (őrölt)
- 1 darab Nespresso kávékapszula (Master origin)
Elkészítés:
Öntsük a hideg szójaitalt a tejhabosítóba.Tegyük az őrölt citromhéjat és az őrölt mákot a pohár aljára. Készítsünk meleg tejhabot, és öntsük a pohárba. Végül főzzünk le egy hosszú kávét, és öntsük a tetejére.
Fotó: Nespresso
Címkék: