Házi málnás-citromos fagyasztott joghurt – Cukor helyett méz édesíti
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Annyira egyszerű frozen yogurtot készíteni házilag, ráadásul garantáltan adalékanyagmentes lesz a végeredmény.
A frozen yogurt sokféleképpen készülhet, szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető, mézzel és cukorral is édesíthető. Szerintem a friss, különösen a bogyós gyümölcsök mellé jobban passzol a méz, viszont azt érdemes tudni, hogy a fagyasztott joghurt állaga cukorral krémesebb lesz, mézzel inkább a sorbet-ra emlékeztet.
Fontos, hogy minél zsírosabb és krémesebb görög joghurtot használjunk, bár növényi joghurttal is működik a recept, úgy inkább jégkristályosra fagy. A citromlé és a méz mennyisége szabadon variálható, én szeretem a savanykás, gyümölcsös ízeket, de nyugodtan mehet bele több méz/kevesebb citrom is.
Málnás fagyasztott joghurt
Hozzávalók 6 adaghoz
- 280 gramm görög joghurt
- 300 gramm málna
- 60 milliliter friss citromlé
- 3 evőkanál méz
Elkészítés:
A frozen yogurt készítése előtti este tegyük a málnát a fagyasztóba, fagyasztott gyümölcsre lesz szükségünk.
A görög joghurtot, a málnát, a citromlevet és a mézet tegyük egy turmixgépbe, alaposan dolgozzuk össze, ízlés szerint édesítsük tovább mézzel.
Sűrű, de folyékony masszát kapunk majd, ezt öntsük egy légmentesen zárható dobozba/tálba, majd tegyük a fagyasztóba legalább 4 órára. Keverjük át óránként, hogy krémesebb legyen.
Fagyiadalóval vagy kanállal formázzunk belőle gömböket, majd kis tálkákban kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors