Selymes, ízletes medvehagyma-krémleves: pillanatok alatt az asztalra kerül

mhklcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az illatos medvehagyma szezonja gyorsan elillan, pedig rengeteg izgalmas fogás készülhet belőle.

Nagyon izgalmasan lehet felhasználni a medvehagymát, eheted nyersen, szendvicsbe rejtve, de salátákat is dúsíthatsz vele, sőt, nem csak hideg, főtt ételek is készülhetnek belőle.

Szezonjában az egyik nagy kedvenc a zöld színben ragyogó medvehagyma-krémleves, amit pillanatok alatt el lehet készíteni. A medvehagyma nem csak zamatában hasonlít a fokhagymára, áldásos hatásaiban is sok a közös pont, érdemes gyakran fogyasztani. A selymes levest kínáld pirítóssal vagy dobj a tetejére krutonkockákat. A tavasz első napjaiban az egyik legtökéletesebb fogás, öröm kanalazni.

Medvehagymás krémleves

mklct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csokor medvehagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 darab burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 250 milliliter főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított medvehagymát vágjuk fel. A meghámozott vöröshagymát vágjuk finomra. A megtisztított krumplit közepes kockákra vágjuk fel.

A vajat olvasszuk meg, majd dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát, kicsit fonnyasszuk meg (körülbelül 2-3 perc alatt), utána keverjük hozzá a medvehagymát. Rendszeres kevergetés mellett, körülbelül 2-3 perc után a krumplit is forgassuk a hagymához. Gyakori kevergetés közben sóval és borssal ízesítsük, majd a krumpli hozzáadása után körülbelül 2 perc múlva öntsük fel alaplével és főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul (körülbelül 18-25 perc).

A kész levest botmixerrel pürésítsük, majd tegyük vissza a tűzhelyre, öntsük rá a főzőtejszínt, 2-3 perc alatt forraljuk egybe. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük