
Isteni mentás zöldborsókrém: a legjobb, ami a borsóval történhet
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A friss borsó egészen új dimenzió, ha van olyan rajtam kívül, aki egyenesen a hüvelyből, nyersen szereti a legjobban, az tudja, miről beszélek. Viszont ez a friss íz valami hasonlóan frisset kell, hogy magához vonzzon.
Friss zöldfűszereket, méghozzá nem is simán a megszokott petrezselymet, hanem mentát vagy bazsalikomot, de mással is érdemes kísérletezni, ami a kezünk ügyében van. Ezek a fűszerek semmi máshoz nem hasonlítható módon képesek új ízeket kihozni ebből a megszokottnak gondolt zöldségből.
Borsó-menta páros
Mivel a borsó alapvetően édes, a menta az egyik legzseniálisabb párja, mert ellenpontozza, friss, hűs mellékízével kiegyensúlyozza a zöldség alapízét. Az angol konyhát hagyományosan szidni szokás, pedig rengeteg szuper találmánya van, ilyen a borsó-menta párosítás is, amit tipikusan bárány vagy más sültek mellé szoktak kínálni.
Most egy krém készült ezekkel az alapízekkel, ami sima mártogatósnak vagy szendvicskrémnek is elment volna, de most egyszerűen köretként szerepelt, citrommal, fokhagymával kiegészítve.
Mentás zöldborsókrém

Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 marék friss menta
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors