
Isteni mentás zöldborsókrém: a legjobb, ami a borsóval történhet
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül
A friss borsó egészen új dimenzió, ha van olyan rajtam kívül, aki egyenesen a hüvelyből, nyersen szereti a legjobban, az tudja, miről beszélek. Viszont ez a friss íz valami hasonlóan frisset kell, hogy magához vonzzon.
Friss zöldfűszereket, méghozzá nem is simán a megszokott petrezselymet, hanem mentát vagy bazsalikomot, de mással is érdemes kísérletezni, ami a kezünk ügyében van. Ezek a fűszerek semmi máshoz nem hasonlítható módon képesek új ízeket kihozni ebből a megszokottnak gondolt zöldségből.
Borsó-menta páros
Mivel a borsó alapvetően édes, a menta az egyik legzseniálisabb párja, mert ellenpontozza, friss, hűs mellékízével kiegyensúlyozza a zöldség alapízét. Az angol konyhát hagyományosan szidni szokás, pedig rengeteg szuper találmánya van, ilyen a borsó-menta párosítás is, amit tipikusan bárány vagy más sültek mellé szoktak kínálni.
Most egy krém készült ezekkel az alapízekkel, ami sima mártogatósnak vagy szendvicskrémnek is elment volna, de most egyszerűen köretként szerepelt, citrommal, fokhagymával kiegészítve.
Mentás zöldborsókrém

Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 marék friss menta
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors