Parmezános cukkinichips sütőben sütve: egészséges ropogtatnivaló
5
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ropogtatnivalóból sosem elég, ezért mindig tartok otthon valamit. A sós változatokért jobban odavagyok, de a különféle bolti chipseket nem szoktam hazavinni, bármilyen szépen is mosolyognak rám. Zöldségchipsek készítéséről már írtam, de most egy kicsit komplexebbre, laktatóbbra vágytam.
A cukkinit minden formában szeretem: rántva, tésztaszósznak, de megtöltve is. Igazi nyári, könnyű, lédús zöldség.
Nagyobb darabokból
Chipset is lehet belőle készíteni, de mivel lédús, érdemes nagyobb darabokat választani, amelyek könnyebben száríthatók. Plusz ízt adni neki, ha bebundázzuk, önmagában ugyanis nem túl karakteres. A bundát készíthetjük csak parmezánnal, de ha ropogósabb végeredményre vágyunk, akkor érdemes zsemlemorzsával keverni.
A bazsalikom remekül illik hozzá, és ha még mártogatóst is teszünk mellé, tökéletes nassolnivalót kapunk.
Egyenletesek legyenek a szeletek
Arra ügyeljünk a készítésnél, hogy ne vágjuk se túl vastag, se túl vékony szeletekre, érdemes gyalut használni, ha nem bízunk a szeletelő képességünkben.
Parmezános cukkinichips
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab cukkini (közepes)
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 0.75 bögre parmezán
- 0.5 bögre bazsalikom (friss, apróra vágott)
- opcionális fokhagymapor
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 darab tojás
Elkészítés:
A cukkinit vágjuk gyalun körülbelül 6-12 milliméteres karikákra. A tojásokat verjük fel sóval és borssal, a parmezánt és a morzsát keverjük össze a fűszerekkel.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A cukkinikarikákat forgassuk meg a tojásban, majd a panírban.
A sütőben 10-15 percig süssük, félidőben forgassuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A cukkinikarikákat forgassuk meg a tojásban, majd a panírban.
A sütőben 10-15 percig süssük, félidőben forgassuk meg.
Fotó: Getty Images
Címkék: