
Ropogós parmezánfalatka 4 hozzávalóból – Villámgyorsan elkészül

Cikkek


Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Ropogós

Krémes, málnás piskótatekercs: könnyű, nyári desszert

Puha hagymás-krumplis pogácsa: igazi békebeli finomság

Fűszeres rakott kel kolbásszal: dupla adag sajt pirul a tetején

Pofonegyszerű meggyes rétes: kész tésztából is tökéletes

Isteni, tejfölös csirkepaprikás szalonnával: így lesz sűrű a szaftja
Parmezánrajongóknak kötelező elkészíteniük ezeket a kis falatkákat, biztosan szeretni fogják.
A kicsi, úgynevezett partifalatkák azért jók, mert egyszerre sokat készíthetünk belőlük viszonylag kevés munkával. Egy tálba halmozva nagyon jól mutatnak, és attól függően, hogy salátát vagy kicsit tartalmasabb köretet kínálunk hozzájuk, akár még ebéd vagy vacsora is lehet belőlük. Legjobban mégis egy délutáni vendégség asztalán lehet elképzelni.
A sajtot mindenki szereti, és az az egyik előnye, hogy vegetáriánusok is fogyaszthatják. Hálás alapanyag, könnyű vele dolgozni. Ezek a falatkák tömény sajtból készülnek, ráadásul parmezánból, amelyhez egy kevés lisztet kell csak adni, hogy jól formázhatóak legyenek a gombócok. Ha valakinek túl intenzív a parmezán íze, akkor egy része helyett használjon kevésbé hangsúlyos kemény sajtot.
Süssük őket bő olajban. Viszonylag gyorsan megsülnek, vigyázni kell, meg ne égjenek.
Parmezános falatkák

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab tojásfehérje
- 50 gramm reszelt parmezán
- 2 evőkanál liszt
- 200 milliliter olaj (sütéshez)
Elkészítés:
A tojásfehérjét üssük egy tálba, keverjük hozzá a reszelt parmezánt és a lisztet. Keverjük jól össze. Formázzunk belőle kis gombócokat.
Egy serpenyőben forrósítsunk bő olajat, hogy ellepje a golyókat, majd süssük aranybarnára őket, nagyjából 3-4 perc alatt. Forrón tálalva a legfinomabbak.
Fotó: Getty Images