Roppanós rántott jalapeno sajtkrémmel töltve – Tökéletes vendégváró
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a csípős, sajtkrémes különlegesség egy jó buli elmaradhatatlan tartozéka. Zseniális és ötletes vendégváró, amivel biztosan le fogjátok nyűgözni a rokonokat és a barátokat.
Bár a panírozás része időigényes, a paprikák sütése maximum 1-2 percet vesz igénybe. Isteni, cheddarral felturbózott sajtkrém kerül a picit roppanós jalapenókba, amik mellé egy joghurtos vagy pirospaprikás mártogatós dukál. Szószokra itt mutattunk ötleteket.
A paprikák feldolgozásánál mindenképpen használjatok kesztyűt!A chilipaprikákban található kapszaicin-koncentráció ugyanis könnyen megégetheti a bőrt. A paprikákból ki kell szedni a magot és az ereket, ugyanis azoktól lesz ehetetlenül erős a jalapeno. Ha a paprikák feldolgozásával készen vagytok, kezdődhet a töltés.
A jalapenókat duplán és kétféle módszerrel kell panírozni: először tejben és lisztben kell megforgatni őket, majd, ha a liszt már rájuk száradt, tejben és zsemlemorzsában. Lehet, hogy kicsit nehezen fog menni a panírozásuk, de ha követitek a leírt lépéseket és minden egyes folyamat után hagyjátok száradni a paprikákat, akkor szépen rajtuk fog maradni a panír.
Rántott jalapeno sajttal töltve
Hozzávalók 30 adaghoz
- 15 darab jalapeno paprika
- 225 gramm krémsajt
- 170 gramm cheddar sajt
- 0.5 bögre tej
- 0.5 bögre liszt
- 0.25 teáskanál só
- 0.25 teáskanál bors
- 0.25 teáskanál pirospaprika
- 0.25 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 bögre zsemlemorzsa
- ízlés szerint olaj
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverjük össze a krémsajtot a reszelt cheddar sajttal, majd egy kiskanál segítségével töltsük meg a sajtkrémmel a félbevágott jalapenókat.
Készüljünk elő a panírozáshoz: egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, borssal, paprikával, fokhagymaporral. Egy másik tálba öntsünk tejet.
Forgassuk meg a megtöltött paprikát először a lisztben, majd a tejben, és újra a lisztben. Tegyük őket egy tálcára. Hagyjuk őket száradni legalább 10 percig, hogy a liszt jól rájuk ragadjon.
Öntsük a zsemlemorzsát egy kisebb tálba. Mártsuk a jalapenókat először a tejbe, majd a zsemlemorzsába. Tegyük őket vissza a tálcára. Pár perc száradás után ismételjük meg a folyamatot: újra merítsük őket a tejbe és a zsemlemorzsába.
A kész jalapenókat tegyük fél órára a hűtőbe, hogy a bunda rájuk ragadjon, és ne essen le róluk a sütés közben.
Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a paprikákat: kb. 1-2 perc elég nekik, ha aranybarnára sült a panír, készen vannak.
Papírtörlőre szedjük ki őket, hogy lecsöpögjön róluk az olaj. Melegen, mártogatóssal tálaljuk.
Fotó: Getty Images