Ropogós bundában sült banán fahéjas porcukorba forgatva: egyszerű desszert pillanatok alatt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gyümölcs krémesre sül, a bunda pedig ropog, tökéletes a textúrák és az ízek játéka ebben a finom desszertben.
Az érett, megbarnult banánból nemcsak banánkenyér készülhet, akár be is bundázhatod, mennyei desszertként, de édes nassolnivalóként is megállja a helyét. A tészta a sütőpornak köszönhetően légies, a keményítőnek, a tojásfehérjének és a hideg víznek hála pedig nagyon ropogós lesz.
Minél hidegebb folyadékkal dolgozol, annál roppanósabb lesz a bunda, úgyhogy mielőtt nekiállnál a receptnek, tedd be a vizet a fagyasztóba pár percre. A keményítő is a tökéletes textúrához járul hozzá, aggodalomra semmi ok, az íze egyáltalán nem fog érződni.
Mivel az érett gyümölcs alapból is édes, a tésztába nem kerül cukor, viszont a kisült banánt még melegen forgasd fahéjas cukorba, hogy igazán finom legyen.
Ropogós bundában sült banán
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab banán (érett)
- 70 gramm liszt
- 30 gramm keményítő
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 125 milliliter hideg víz
- 1 evőkanál olaj (+ a sütéshez)
- 1 darab tojásfehérje
- fahéjas cukor (forgatáshoz)
Elkészítés:
A banánokat hámozzuk meg, vágjuk 2,5-3 centi széles karikákra.
Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a keményítőt és a sütőport, majd adjuk hozzá a hideg vizet, olajat és a tojásfehérjét, keverjük csomómentesre a masszát.
A banánkarikát mártsuk bele a tésztába úgy, hogy mindenhol bevonja őket a massza.
Forrósítsunk bő olajat egy mélyebb serpenyőben, annyit, amennyi ellepi majd a banánt. Mikor forró, tegyük bele a bebundázott banánkarikákat az olajba, annyit, amennyi kényelmesen elfér. Nagyjából 2-3 perc után forgassuk meg a banánokat, addig süssük, míg mindkét felük aranybarna és ropogós nem lesz. Szedjük őket egy papírtörlővel bélelt tányérra.
A bebundázott banánokat még melegen forgassuk fahéjas cukorba, majd rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images