Fetasajtkrémmel töltött minipaprika: a legfinomabb antipasti
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Ha választanom kellene az előételek, nassolnivalók közül, amiket nyáron a legszívesebben a fogyasztok, toronymagasan a sajtkrémmel töltött paprika vinné a prímet.
De nem csak előételként, savanyúságként is tökéletesen funkcionál, főleg a grillhúsok mellé, szerintem nincsen nála jobb. Szerencsére otthon is könnyűszerrel elkészíthető, 3-4 alapanyag kell csak hozzá.
Könnyedebb változat
A feta sajt önmagában elég tömény, ezért krémsajttal kell kikeverni. Ez lehetőleg minél könnyebb, lágyabb legyen, akár joghurtsajt. Ha még így is túl tömörnek érezzük a végeredményt, akkor egy kis görög joghurttal vagy tejföllel lehet még rajta lágyítani.
A paprika
Bármilyen kisméretű paprikát megtölthetünk. Válasszunk apró, színes paprikákat, esetleg cseresznyepaprikát vagy - ha szeretjük a csípőset - jalapenót.
Fetasajtkrémmel töltött minipaprika
Hozzávalók 4 adaghoz
Paprikához
- 225 gramm feta sajt
- 85 gramm krémsajt
- ízlés szerint citromlé
- 16 darab minipaprika
Öntethez
- 150 milliliter olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, snidling)
Elkészítés:
Egy aprítógépben dolgozzuk össze a feta sajtot, a krémsajtot és a citromlevet, akkor jó, ha teljesen krémes.
Egy kiskanál vagy habnyomó segítségével töltsük meg a paprikákat.
Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és az apróra darabolt zöldfűszereket keverjük össze, öntsük rá a paprikákra.
Tegyük az antipastit a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images