Ropogós rántott csirke amerikai módra: kukoricapehely és sok fűszer ízesíti
Készítsd el a rántott csirkét amerikai módra kukoricapehellyel a bundájában!
Ha elég ízesre pácolod a húst, akkor nyugodtan süsd sütőben, egyáltalán nem fog kiszáradni, kívül ropogós, belül pedig vajpuha végeredményt kapsz majd. Érdemes a húst csíkozni, sokkal jobban fog mutatni a tányéron is, és könnyebben is tudod majd enni, hiszen akár a kezedbe is foghatod.
A reszelt sajt még ropogósabbá teszi a panírt, a pác pedig arról gondoskodik, hogy ne hagyományos ízvilágot kapj. Ha szereted a csirkecsíkokat, próbáld ki a szezámmagos bundát is.
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra, sózzuk, borsozzuk. Tegyük egy tálba, öntsük rá az olívaolajat és a szójaszószt, jól forgassuk össze, és hagyjuk legalább 15 percig állni, hogy a pác jól átjárja.
A tojásokat egy tálban verjük fel villával. Egy másik tányérban keverjük össze a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát és a pirospaprikát. A bepácolt csirkéket forgassuk meg először a tojásban, majd a sajtos keverékben. Nyomogassuk rá a panírt.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha kész, fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 15-20 percig, amíg a panír nem lesz ropogós.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
@sobors.hu