Kiadós spagetti tenger gyümölcseivel - Villámgyors, izgalmas tésztaétel a rohanós napokra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tésztás ételek egyáltalán nem unalmasak, és sokszor mentenek meg, főleg, amikor időhiányban szenvedünk.
Egyik hétvégén - szintén időhiányban szenvedve - valami egyszerűen elkészíthető, mégis kicsit különlegesebb fogást szerettem volna készíteni. Így esett a választásom egy tésztaételre, de hogy legyen benne egy kis izgalom, garnélarákot képzeltem el feltétként rá. Arra nem is tettem kísérletet, hogy frissen szerezzem be, de szerencsére most már nagyon jó minőségben kaphatóak a gyorsfagyasztottak is.
Ezúttal túl optimista voltam, mert a szupermarketben csak gyorsfagyasztott tenger gyümölcseit találtam, abból viszont nagyon szépet, gusztusosat, így kicsit módosítottam az elképzelést és ebből készítettem el az ebédet.
Spagetti tenger gyümölcseivel
Hozzávalók 2 adaghoz
- 250 gramm spagetti
- 300 gramm tenger gyümölcsei (fagyasztott)
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 deciliter fehérbor (száraz)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális chilipaprika
- opcionális parmezán (tetejére)
Elkészítés:
Forraljunk vizet, sózzuk, majd főzzük ki a spagettit. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra.
Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és picit pirítsuk meg rajta először a hagymát, majd a fokhagymát. Dobjuk rá a tenger gyümölcseit, keverjünk rajta egyet, öntsük rá a fehérbort, morzsoljuk rá a bazsalikomot, és együtt, alacsony hőfokon főzzük pár percig. Óvatosan sózzuk, borsozzuk. Ha picit pikánsabban szeretjük, szórjunk rá egy kevés chilit, de ez el is hagyható.
A kifőtt tésztát borítsuk rá a szószra, forgassuk át benne, majd még forrón tálaljuk. Ízlés szerint parmezán is mehet a tetejére.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors