
Tápláló, egylábasos sütőtökös-kolbászos fusilli – Tökéletes maradékmentő

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Sült zöldségek ropogós tésztán: a szezon legjobb pizzája

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta
Nem, és még mindig nem untam meg a sütőtököt. Pedig már minden formában elkészítettem, de mindig találok egy új ételt, amibe beletehetem.
Ha sütőtököt sütök, valahogy mindig marad belőle egy adag, amit másnap már nem szívesen eszek meg. Ilyenkor kellenek az ötletek, hogy mégis miben szülessen újjá az adott alapanyag. A legtöbbször teljesen egyszerű, hétköznapi fogásokat készítek belőlük.
Mi az, ami gyorsan elkészül, laktató és a válogatósabbak is megeszik? Bizony, a tészta. Nemrég kaptam házi kolbászt, ezt szintén nem eszem meg egyhamar, úgyhogy a sütőtökkel együtt az is ment a tésztára. A kicsit édeskés sütőtök és a fűszeres, sós kolbász nagyon egymásra találtak, érdemes őket együtt kipróbálni.
Sütőtökös kolbászos fusilli

Hozzávalók 2 személyre
- 400 gramm sütőtök
- 100 gramm kolbász
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 gramm fusilli
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
- ízlés szerint rozmaring
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk kis darabokra, és egy serpenyőben kevés olajon vagy vajon dinszteljük meg. A megsült sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk kockákra, és tegyük a hagymákra. Sózzuk, fűszerezzük, majd dobjuk rá a kolbászdarabokat is, és pirítsuk még egy pár percig.
A tésztát főzzük ki. Egy keveset tegyünk majd félre a főzővizéből.
A megfőtt tésztát szűrjük le, majd a félretett főzővízzel együtt tegyük a sütőtökös kolbászos keverékhez, és addig főzzük, amíg a főzővíz el nem párolog.
Fotó: Getty Images