Villámgyors melegszendvics leveles tésztából – Ha nem szeretnénk pepecselni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Ez a gyorsan elkészíthető melegszendvics a bulik és zsúrok megmentője, de szuper vacsora is lehet.
Előttem van az a kép, ahogy kenem a gyerekzsúrra a szendvicseket, szépen egyenként teszem őket a tálcára. Mennyivel egyszerűbb lenne csinálni egy nagy szendvicset, amit kis darabokra vághatnék. Igaz, akkor csak egyféle töltelék lenne benne, de a gyerekek biztosan nem reklamálnának egy sajtos-sonkás változat miatt.
Na, ez a leveles tésztás szendvics pont ezt az álmot valósítja meg, nagyon gyorsan, nagy adagban készül, utána már tálalhatjuk is.
Szendvics leveles tésztából
Hozzávalók 8 adaghoz
- 500 gramm leveles tészta
- 200 gramm gouda vagy cheddar sajt
- 200 gramm sonka
- 3 evőkanál majonéz vagy vaj
- tetejére tojás
Elkészítés:
A leveles tésztát kicsit nyújtsuk ki, majd kenjük meg vékonyan vajjal vagy majonézzel. Fektessük az egyik felére a sajtszeleteket és a felkockázott sonkát, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. Vágjunk belőle háromszögeket.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük a szendvicseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük meg felvert tojással. Süssük őket 20 percig, hogy szépen megpiruljanak.
Fotó: Getty Images