
Az eper legcsodálatosabb párja egy nagyon egyszerű alapanyag
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Pihe-puha bögrés kakaós süti: igazi filléres finomság

A legfinomabb gyros nyomában: a körút street foodjait csekkoltuk

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális
Az igazi eper persze magában a legjobb, de ha mégis desszertté szeretnénk kerekíteni, akkor általában valamilyen tejtermékkel párosítjuk. Amivel mi szeretjük, azzal viszont nem sokan eszik, pedig a legcsodálatosabb kombináció, ami létezik.
A tejszínhabos eper klasszikus dolog, a túró és a mascarpone meg a fehér csokoládé is megszokott párjai a tavaszi piros gyümölcsnek, és joggal.
Tejföllel viszont nem sokan párosítják. Csak egyszer kell kipróbálni kettőjüket együtt, és soha többet nem akarjátok majd máshogyan enni.
A szokatlan, de zseniális páros
A párosítást Zsófi barátnőmtől tanultam még sok évvel ezelőtt. Ő úgy készíti, hogy az eper felét villával beletöri a tejfölbe, a másik felét szeletelve keveri hozzá. Mi a legtöbbször egyszerűen csak rákanalazzuk úgy, ahogy van: a megmosott, feldarabolt eperre megy a krémesre kevert tejföl, nekem ehhez még cukor sem kell, de a család édesszájú fele ad hozzá azt is.
Ha ez olykor nem elég, akkor szórunk az egészre valami ropogós feltétet is. Ez lehet mandula, vajas kekszmorzsa, granola, bátrabbak sós kiegészítőkkel is kísérletezhetnek, de csak akkor, ha az eper igazán édes.
Tejfölös eper

Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm friss eper
- 300 gramm krémes zsíros tejföl
- ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors