Így darabold a dinnyét, hogy ne legyen minden ragacsos: bevált technikát mutatunk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A praktikus technikának köszönhetően pillanatok alatt szervírozható a nyár kedvenc csemegéje, melyet sokkal jobban esik így falatozni.
A nyári gyümölcskánaán nagy kedvence a görögdinnye. A mézédes finomság hidegen az igazi, remek szomjoltó, és mivel alacsony a kalóriatartalma, fogyókúrába is beilleszthető.
A tökfélék családjába tartozó dinnye rendkívül egészséges, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, magas víztartalma miatt a hidratálásban is segít. A görögdinnyét sokféleképpen lehet szeletelni: van, aki kis katonákra vágja, míg más a lehető legnagyobb türelemmel, fagyiskanállal vagy karalábévájóval golyókat kanyarít a finomságból.
A dinnye előkészítése és falatozása nem marad nyom nélkül, a megfelelő technika hiányában a dinnye édes leve beboríthatja a dolgozópultot, és evés közben is csoroghat a lé az ember állán és könyökén.
Érdemes minél több praktikát kipróbálni, hogy kiderüljön, számodra melyik a legkényelmesebb módszer. A sok közül most egy hagyományosabbat mutatunk, így tényleg pofonegyszerű a tálalás.
Lépések
Először is a dolgozópultra teríts egy jó nedvszívó képességű, tiszta konyharuhát, arra pedig helyezd rá a vágódeszkát, és az éles késed is készítsd elő. Ezután a szép méretes dinnyét vágd félbe, így lesz két nagy dinnyekalap előtted.
Ezután az egyik kalapot ismét vágd félbe. Így megint két darab lesz a dolgozóasztalon.
Ezután a dinnyecsónakot kissé emeld fel, és így kezdd el szép szeletekre vágni.
Az előkészített dinnye így szép gusztusos, falatozás közben kényelmesen meg lehet fogni, evés közben nem borít mindent a ragacsos dinnyelé.
Ha további praktikákra vagy kíváncsi, itt olvashatsz még tippeket.
Fotók: Getty Images