
Így darabold a dinnyét, hogy ne legyen minden ragacsos: bevált technikát mutatunk

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A praktikus technikának köszönhetően pillanatok alatt szervírozható a nyár kedvenc csemegéje, melyet sokkal jobban esik így falatozni.
A nyári gyümölcskánaán nagy kedvence a görögdinnye. A mézédes finomság hidegen az igazi, remek szomjoltó, és mivel alacsony a kalóriatartalma, fogyókúrába is beilleszthető.
A tökfélék családjába tartozó dinnye rendkívül egészséges, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, magas víztartalma miatt a hidratálásban is segít. A görögdinnyét sokféleképpen lehet szeletelni: van, aki kis katonákra vágja, míg más a lehető legnagyobb türelemmel, fagyiskanállal vagy karalábévájóval golyókat kanyarít a finomságból.
A dinnye előkészítése és falatozása nem marad nyom nélkül, a megfelelő technika hiányában a dinnye édes leve beboríthatja a dolgozópultot, és evés közben is csoroghat a lé az ember állán és könyökén.

Érdemes minél több praktikát kipróbálni, hogy kiderüljön, számodra melyik a legkényelmesebb módszer. A sok közül most egy hagyományosabbat mutatunk, így tényleg pofonegyszerű a tálalás.
Lépések
Először is a dolgozópultra teríts egy jó nedvszívó képességű, tiszta konyharuhát, arra pedig helyezd rá a vágódeszkát, és az éles késed is készítsd elő. Ezután a szép méretes dinnyét vágd félbe, így lesz két nagy dinnyekalap előtted.

Ezután az egyik kalapot ismét vágd félbe. Így megint két darab lesz a dolgozóasztalon.

Ezután a dinnyecsónakot kissé emeld fel, és így kezdd el szép szeletekre vágni.

Az előkészített dinnye így szép gusztusos, falatozás közben kényelmesen meg lehet fogni, evés közben nem borít mindent a ragacsos dinnyelé.
Ha további praktikákra vagy kíváncsi, itt olvashatsz még tippeket.
Fotók: Getty Images