Nyári paradicsomsaláta balzsamecetes öntettel - Grillhúsok mellé a legjobb választás

balzsamecetes paradicsomsaláta cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nyáron igazán lédús a paradicsom, és ha kicsit keményebb darabokat válogatsz össze, tökéletes salátát készíthetsz belőlük.

Bár egész évben lehet kapni paradicsomot, igazán finomat nyáron ehetsz. Ilyenkor kezdődik a lecsó szezonja, amelyből tényleg nem lehet eleget készíteni. Sokan a tojásosra esküsznek, de higgyétek el, bulgurral is isteni, amellé is kínálhatsz friss kenyeret. A lecsó egyik alapanyaga a paradicsom, amely ebben az évszakban a legzamatosabb, legédesebb.

Grillhúsok mellé kifejezetten kínálja magát egy jó paradicsomsaláta, amelyhez az édeskés lilahagyma tökéletesen illik, de sós feta sajttal is izgalmasabbá teheted. A balzsamecet is nagyon jól megy hozzá, csak keverd össze egy kevés olívaolajjal, és kész is a tökéletes dresszing.

A zöldsalátákkal ellentétben a paradicsomot érdemes egy kicsit állni hagyni az öntetben, hogy jól magába szívja az ízeket. Lilahagyma helyett tegyél bele salottahagymát, ennek egyáltalán nincs intenzív íze, de kiemeli a paradicsom zamatát. 

Balzsamecetes paradicsomsaláta

balzsamecetes paradicsomsaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 fej salottahagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat vágjuk tetszőleges nagyságúra. A hagymát aprítsuk össze. Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet, az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, a sót és a borsot. 

Tegyük egy nagyobb tálba a paradicsomot, forgassuk össze az öntettel. Tegyük letakarva a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük