
A brokkoli-tócsni finom és karcsúsít is – Gyors, egyszerű, olcsó
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Finom, gyorsan megvan és elképesztően egyszerű - ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás a brokkoliból készült tócsni. Készítsünk mellé egy laza joghurtos mártogatóst vagy csak tegyünk mellé tejfölt, egyszerű, de nagyszerű fogás.
A csicseri-tócsni után nézzük meg, hogyan készül a brokkolis verzió. Aki szereti a brokkolit más formákban, annak feltétlenül el kell készítenie tócsninak is, mert az intenzív zöldséges íz sajttal párosul a receptben. Öt egyszerűen beszerezhető, vagy sok esetben otthon is megtalálható hozzávaló kell hozzá, amelyeket csak össze kell dolgozni, majd pár perc alatt kisütni.
Nagyon egészséges ételről van szó, kevés olajban megsül, de sütőben is elkészíthető. Ha a sütő mellett döntünk, jól melegítsük elő, a forró sütőbe tegyük a tócsnikat, különben ragacsosak lesznek. Serpenyőben picivel ropogósabb lesz a külseje, de akkor nem tudjuk megkerülni az olaj vagy vaj használatát.
A brokkolit meg kell főzni vagy párolni a sütés előtt, a lényeg, hogy puha legyen, hogy össze tudjuk könnyedén vágni vagy törni. Nem kell belőle pürét készíteni, úgyhogy ne tegyük mixerbe, jó, ha maradnak benne kisebb darabok.
Brokkoli-tócsni

Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm brokkoli
- 2 darab tojás
- 0.5 bögre parmezán
- 4 evőkanál zabliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Szűrjük és csöpögtessük le a brokkolit, majd borítsuk ki egy vágódeszkára. Vágjuk össze nagyon apró darabokra, de azért nem kell pépet csinálni belőle.
Tegyük egy nagyobb tálba az összevágott brokkolit, tojásokat, sajtot, lisztet, összezúzott fokhagymát, borsot és sót, ha még szükséges. Keverjük jól össze a masszát, kanalazható állagot fogunk kapni.
Tegyünk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőbe olajat, nem kell sok, majd mehet bele 2-3 evőkanálnyi adag a brokkolis masszából. Süssük 2-3 percig a korongokat, fordítsuk meg őket, a másik oldaluk is süljön még 1-2 percet. Ha aranybarnák, készen vagyunk, tejföllel vagy joghurttal tálaljuk.
Fotó: Shutterstock