
Laktató csirkés-parmezános egylábasos tészta – Nem kell hozzá sok minden

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
Ha valaminek, akkor az egylábasos ételeknek most jött el az igazi idejük.
Az egylábasos ételek mindig is a legjobb megoldást nyújtották az időhiánnyal küszködőknek, nemcsak azért, mert gyorsan készen vannak, hanem mert sokféle tápanyagot lehet finoman és összeillően elhelyezni és megsütni egyetlen edényben. A köret és a hús egyszerre sül, így a mosogatnivaló is kevesebb és az ízek is jobban összeérnek.
A járványidőszakban pedig még inkább figyelnünk kell, hogy milyen alapanyagunk van otthon, azokból kell kihozni a legjobbat. Ez a parmezános-csirkés egylábasos tészta mintha pont erre az időszakra született volna. Ha nincs otthon parmezán, természetesen más sajt is megteszi.
Csirkés-parmezános egylábasos tészta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab csirkemell
- 450 gramm tészta (penne)
- 1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
- 1 teáskanál bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 40 gramm parmezán sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 500 milliliter víz
Elkészítés:
A csirkemellet jól tisztítsuk meg és vágjuk ízlés szerinti darabokra. A fokhagymát is vágjuk fel. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk rá a fokhagymát, majd a csirkét, sózzuk borsozzuk. Pirítsuk meg minden oldalát.
Adjuk hozzá a tésztát, a paradicsomszószt, a bazsalikomot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd keverjünk rajta egyet. Hagyjuk hogy felforrjon, majd vegyük le a hőmérsékletet, takarjuk le, és főzzük addig, amíg a tészta al dente nem lesz. Amikor készen van, szórjunk rá parmezánt, és hagyjuk, hogy ráolvadjon.
Fotó: Getty Images