Fűszeres, ropogósra sült káposztafasírt: eteti magát, olyan finom

kfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gusztusos zöldséges fasírtban dinsztelt hagymának is jut hely, melytől sokkal ízletesebb és szaftosabb a harapnivaló.

Fasírt nem csak húsból készülhet, zöldségekből is ízletes gombócokat lehet készíteni, melyek kívülről szép aranybarnák, belül pedig szaftosak és nagyon finomak. Kedvelt zöldségfasírtnak számít a gombás és a cukkinis, de a káposztásat is érdemes kipróbálni.

A káposztás fasírt elkészítése egyszerű: hogy igazán finom legyen, a hagymát dinsztelve keverd a káposztához, és persze a fűszerezéssel is lehet játszani. A zöldségmasszába só és bors ízesítés bőven elég, de ha szereted a pikánsabb zamatot, akkor chilipehely is mehet bele. A kész finomságot kínáld mártogatóssal, sült krumplival vagy főzelékkel.

Fűszeres káposztafasírt

kfct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej káposzta
  • só ízlés szerint
  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 darab tojás
  • 0.5 bögre zsemlemorzsa
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 0.5 tk chilipehely (opcionális)
  • zsemlemorzsa a hempergetéshez (opcionális)
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott káposztát vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe, főzzük 7-10 percig.

Az elkészült káposztát szűrjük le, majd a szűrőben hagyjuk kihűlni, így a felesleges lé kicsöpög belőle.

A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig kevergessük még.

A lecsöpögött, kihűlt káposztát tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, a finomra aprított petrezselymet, tojást, zsemlemorzsát és a fűszereket, majd az egészet dolgozzuk alaposan össze.

A bekevert masszát fedjük le fóliával, és 10-15 percre helyezzük hűtőbe.

A masszából formázzunk tetszőleges gombócokat, ha szeretnénk, forgassuk meg zsemlemorzsában (nem kötelező), majd forró olajban süssük aranybarnára a fasírtot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük