Villámgyors gesztenyés muffin meggyel dúsítva – Gesztenyepüréből is tökéletes lesz

gesztenyés muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A muffin nemcsak finom, hanem óriási előnye, hogy gyorsan elkészül és sokféleképpen variálható sütemény.

A gesztenye egyértelműen a tél közeledtét jelzi. A sült gesztenye illata igazán varázslatos, akár a kinti hideget és szürkeséget is feledteti.

A gesztenye nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is, magas a C-vitamin tartalma, de B- és E-vitamin is található benne. Magas rosttartalmánál fogva csökkenti az éhségérzetet és elősegíti a bélműködést. Bővebben itt olvashatsz a gesztenye áldásos hatásairól.

A gyümölccsel rengeteg süteményt "téliesíthetsz", például ezt a sajttortát. Ha pedig valami egészen egyszerűre vágysz, akkor készíts muffint, amelybe tökéletesen illik a gesztenyepüré. 

Gesztenyés-meggyes muffin

gesztenyés muffin recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 100 gramm étcsokoládé
  • 50 gramm liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 darab tojás
  • 100 gramm vaj
  • 1 evőkanál rumaroma vagy rum
  • 250 gramm gesztenyepüré
  • 50 gramm cukor
  • 100 gramm meggy (magozott)
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törjük apró darabokra és mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel, hagyjuk kihűlni.

A lisztet és a sütőport keverjük össze egy tálban. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét egy csipet sóval verjük habbá.

A vajat keverjük simára a felolvasztott csokival. Adjuk hozzá a rumot (vagy a rumaromát), a cukrot és a tojássárgájákat, majd az egészet kverejük simára. Keverjük hozzá a gesztenyemasszát, a végén óvatosan forgassuk bele a habot is. Keverjük csomómentesre a lisztes, sütőporos keverékkel. A végén forgassuk bele a lecsepegtetett meggyet is. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A tésztát adagoljuk muffinpapírral bélelt sütőformába, majd süssük 25-30 percig.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük