Sütőben sült töltött paprika sok sajttal: csirkehúsos ragu kerül bele
A színes paprikák gazdag töltelékkel kerülnek a sütőbe, melyek nem csak melegen finomak, hidegen is jólesnek.
A töltött paprika sokféle recept szerint kipróbálható. A finom étel több nemzet konyhájában megtalálható, gondoljunk csak a hazai paradicsomos, darált húsos töltött paprikára, de említhetném még a törököket is, akik szintén szeretik a töltött zöldséget. Most egy vegetáriánus változatot mutatunk, amit megéri továbbálmodni.
A dinsztelt zöldségeknek és a gombának köszönhetően nem lesz száraz a töltelék, de aki tart tőle, hogy nem lesz olyan szaftos, bátran keverjen hozzá reszelt sajtot vagy paradicsompürét. A rizses tölteléket más pluszokkal is ízletesebbé teheted, remekül passzol bele az aszalt paradicsom, olajban eltett paprika és zöldfűszerek.
A gombát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint, a legjobb, ha apróra kockázzuk.
A sárgarépát is tisztítsuk meg, majd kockázzuk apróra.
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá az előkészített gombát és sárgarépát. A gombás, zöldséges keveréket 15-20 percig pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal és Cayenne-borssal. Ezután a rizst is keverjük hozzá, és 2-3 perc után öntsük fel vízzel: alacsony láng felett, félig lefedve főzzük addig, míg a folyadék teljesen elpárolog, a rizs megpuhul.
Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral és kevés olajjal kenjük le.
A kaliforniai paprikákat mossuk meg, majd vágjuk félbe, vagy csak a szárrészét vágjuk ki a csumájával együtt, így a belsejét meg tudjuk tölteni. Ezután a paprikákat töltsük meg tetszés szerint, majd sorakoztassuk az előkészített sütőpapírral bélelt tepsire.
Egy kevés olajat fújjunk vagy locsoljunk a töltött zöldségekre, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 percig süssük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu