Isteni karamellás latte: már korán reggel ünnepi hangulatba hoz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A karamellszósz nem csak a süteményeket dobja fel, egy egyszerű kávét is édes desszertté varázsol.
Egy pluszalapanyag hozzáadásával a legegyszerűbb kávéból is csodás ital születik. A karamell – jelen esetben a karamellszósz – édesebbé teszi a feketét, és az ízét is a köbre emeli.
A karamellszószhoz itt találsz egy szuper receptet, érdemes házilag készíteni, a maradékot hűtőben tárolhatod és máshoz is felhasználhatod. A házi karamellt tejjel és tejszínnel kell összemelegíteni, akár habosítani, majd a kávéhoz adni – az eredmény egy nagyon krémes, édes, forró ital, napindítónak is tökéletes, de ebéd utáni desszertként is megállja a helyét.
A kávét díszítheted tejszínhabbal, a megmaradt karamellszósszal, de akár félbevágott vajkaramellával is.
Karamellás latte
Hozzávalók 1 pohárhoz
- 100 milliliter tej
- 1 evőkanál karamellszósz
- ízlés szerint cukor
- 1 evőkanál tejszín
- 100 milliliter frissen főtt kávé
- tejszínhab
Elkészítés:
A tejet, a karamellszószt és a tejszínt melegítsük össze egy kis lábasban. Folyamatosan kevergessük, míg gyöngyözni nem kezd, majd kapcsoljuk le alatta a lángot. Ha szeretnénk, habverővel is keverhetünk rajta párat, hogy picit habosabb legyen a karamellás tej.
Főzzünk le egy kávét. Öntsük egy bögrébe, majd csurgassuk rá a karamellás tejet. Keverjük össze, ízlés szerint cukorral édesítsük. Tejszínhabbal megkoronázva, karamelldarabokkal vagy karamellszósszal nyakon öntve kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors