Selymes szószban főtt gnocchi roppanós brokkolival: pirult sajt koronázza meg
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nagyon tartalmas és finom ez a szaftos egytálétel, bár nincs benne hús, nem fog hiányozni belőle, a gnocchi és a brokkoli garantáltan eltelít.
Ha kevés idő alatt és a lehető legkevesebb munkával szeretnél laktató ebédet tenni a család asztalára, próbáld ki az alábbi receptet, nem fogsz benne csalódni. Ha kész gnocchit használsz, szinte semmi dolgod nem lesz az étel elkészítésével, de ha több időd/kedved van, házilag is begyúrhatod a krumplinudlit.
A laktató gnocchi mellé brokkoli kerül, majd az egészet selymes, fűszeres sajtszósszal kell egybeforgatni és a sütőben összesütni. A szósz alapja alaplé, így nagyon ízletes lesz a mártás, de akár tejet is használhatsz, csak vigyázz, azt ne forrald fel. Én fokhagymával és chilivel ízesítettem a szószt, de mehet még bele fehér bors, szerecsendió, valamilyen zöldfűszer is.
Krémes gnocchi brokkolival
Hozzávalók 6 személyre
- 500 gramm gnocchi
- 1 fej brokkoli
- 250 milliliter alaplé
- 0.5 tk fokhagymapor
- 0.5 tk chilipehely
- ízlés szerint só, bors
- 120 gramm krémsajt
- 250 gramm mozzarella
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A brokkolit szedjük rózsáira.
Melegítsünk vizet egy lábasban, enyhén sózzuk meg. Amikor forr, adjuk hozzá a brokkolit és a gnocchit, főzzük őket 3 percig. Ha roppanósabb brokkolira vágyunk, nem muszáj előfőzni. Szűrjük le.
Egy sütőbe is betehető serpenyőben melegítsük fel az alaplevet. Adjuk hozzá a krémsajtot, keverjük el, míg elolvad, majd adjuk hozzá a reszelt mozzarella felét és a fűszereket. Keverjünk mindent össze, várjuk meg, míg elolvad a sajt. Sózzuk, borsozzuk a szószt.
Keverjük a szószba a gnocchit és a brokkolit, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot.
Toljuk a sütőbe 15-20 percre, míg a tetején aranybarna nem lesz a sajt.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors