
Selymes szószban főtt gnocchi roppanós brokkolival: pirult sajt koronázza meg

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Nagyon tartalmas és finom ez a szaftos egytálétel, bár nincs benne hús, nem fog hiányozni belőle, a gnocchi és a brokkoli garantáltan eltelít.
Ha kevés idő alatt és a lehető legkevesebb munkával szeretnél laktató ebédet tenni a család asztalára, próbáld ki az alábbi receptet, nem fogsz benne csalódni. Ha kész gnocchit használsz, szinte semmi dolgod nem lesz az étel elkészítésével, de ha több időd/kedved van, házilag is begyúrhatod a krumplinudlit.
A laktató gnocchi mellé brokkoli kerül, majd az egészet selymes, fűszeres sajtszósszal kell egybeforgatni és a sütőben összesütni. A szósz alapja alaplé, így nagyon ízletes lesz a mártás, de akár tejet is használhatsz, csak vigyázz, azt ne forrald fel. Én fokhagymával és chilivel ízesítettem a szószt, de mehet még bele fehér bors, szerecsendió, valamilyen zöldfűszer is.
Krémes gnocchi brokkolival

Hozzávalók 6 személyre
- 500 gramm gnocchi
- 1 fej brokkoli
- 250 milliliter alaplé
- 0.5 tk fokhagymapor
- 0.5 tk chilipehely
- ízlés szerint só, bors
- 120 gramm krémsajt
- 250 gramm mozzarella
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A brokkolit szedjük rózsáira.
Melegítsünk vizet egy lábasban, enyhén sózzuk meg. Amikor forr, adjuk hozzá a brokkolit és a gnocchit, főzzük őket 3 percig. Ha roppanósabb brokkolira vágyunk, nem muszáj előfőzni. Szűrjük le.
Egy sütőbe is betehető serpenyőben melegítsük fel az alaplevet. Adjuk hozzá a krémsajtot, keverjük el, míg elolvad, majd adjuk hozzá a reszelt mozzarella felét és a fűszereket. Keverjünk mindent össze, várjuk meg, míg elolvad a sajt. Sózzuk, borsozzuk a szószt.
Keverjük a szószba a gnocchit és a brokkolit, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot.
Toljuk a sütőbe 15-20 percre, míg a tetején aranybarna nem lesz a sajt.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors