Fűszeres sült csirkecombok: aszalt gyümölcsös kuszkusz teszi még különlegesebbé
Ne csak rizst vagy krumplit kínálj a sült csirkecombhoz: az aszalt gyümölcsös kuszkusz hamar elkészíthető, különleges köret húsok mellé.
Ha gyors, egyszerű, mégis izgalmas köretre vágysz, készítsd el ezt a receptet. A kuszkusz, bár alapvetően semleges ízű, ha alaplében puhul, majd házi pesztóval kevered össze, nagyon finom lesz. Nagy előnye, hogy főzni sem kell, csak öntsd fel forró folyadékkal, hagyd állni 10 percig, és készen is van.
A receptet nyugodtan ízlésre szabhatod, gazdagíthatod friss zöldségekkel, akár paprikával, uborkával, de szárított paradicsommal is mennyei lesz. Amit ne hagyj le a tetejéről, az a feta sajt, azzal lesz a legfinomabb.
A kuszkuszt tegyük egy hőálló tálba, öntsük fel a forró vízzel vagy alaplével. Ha vizet használunk, sózzuk. Fedjük le a tálat, majd hagyjuk állni 10 percig a kuszkuszt, míg magába szívja a folyadékot.
Közben készítsük el a pesztót e szerint a recept szerint.
A tökmagot pirítsuk meg száraz serpenyőben pár perc alatt. A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra.
A kuszkuszt egy villával lazítsuk fel, majd keverjük egybe a pesztóval, végül a tökmaggal és a zöldhagymával.
Feta sajttal és bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu